Acties speciale lente verkoop 21, 22 en 23 februari

Na een korte winterse onderbreking gingen wij weer naar de Britse eilanden op zoek naar allerlei moois. Ook vanuit Italië en Frankrijk kwamen nieuwe ladingen binnen.
We vonden enkele mooie romantische theeserviesjes , grote tafels, decoratief tuingerief , oude voorraadpotten....
 heel wat  kleine bijzettafels,  ladders en enkele wingchairs die we in baalkatoen lieten bekleden, klaar voor een definitieve stof naar jouw keuze. 
Ook het ruwere antiek dat mooi past in zowel een oud als modern interieur kochten we aan: grote schotels in steen en terracotta, kelimkussens in ‘verstorven’ kleuren, oude gemberpotten in steengoed, waarvan we er enkele lieten aanpassen tot lampenvoeten. 
Onze collectie tafelkleden  werd uitgebreid, linnen in XXL maten ( 1.70 breed ! ) en katoenen tafelkleedjes in frisse kleuren in ruitjes en streepjes.  de eerste voorbode van de lente!!
Ook een nieuwe lading manden in natuurlijke materialen zal aangekomen zijn uit Afrika.
Kom gerust een kijkje nemen, de koffie staat klaar, wij hebben alvast zin in lente .

Donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 februari van 11 tot 18 u in de winkel te Schilde.


Zilverweek 15 tot 23 maart

Tijdens deze week bieden wij een grote collectie zilver aan. Wij werken hiervoor samen met onze collega's uit de Uk die ons voor deze week hun stukken ter beschikking stellen... kortom een groot aanbod van uitzonderlijke stukken. 
Volledige en opnieuw gepolijste bestekken in massief zilver, kandelaars, suikerstrooiers, dienbladen, ...
Al ons massief zilver is van het hoogste zilver gehalte en dus de beste kwaliteit. Voor de verzilverde voorwerpen kunnen we beroep doen op onze eigen verzilveraars in Londen en dus zijn ook deze stukken in perfecte staat.
Spring zeker even binnen als je van zilver houdt, je zal een schitternd uurtje beleven. 
Bij deze week hoort een cursus op 21 maart.

Vanaf vrijdag 15 maart tot en met zaterdag 23 maart in onze winkel te Schilde, van 11 tot 18 u. Zondag en maandag gesloten. 
 


Cursus zilver 21 maart

Deze les is zeer praktisch gericht en samengesteld op basis van vragen van klanten. Onderwerpen als het  onderhoud van zilver, verschil tussen verzilverd en zilver, de aankoop, het lezen van stempels, vervalsingen zullen ruimschoots aan bod komen, alles even boeiend en interessant.
 Omdat we tijdens deze week veel zilver tentoon stellen kunnen we de theorie ook aan de praktijk toetsen, en de stukken in detail bekijken. Na de les heeft u de basis onder de knie en kan u zelf de stempels ontleden. 
De les wordt gegeven door  Marleen Beernaert, kunsthistorica en zaakvoerder van de antiekzaak De Zilveren Beer te Schilde, gespecialiseerd in oud zilver en auteur van het boek  ‘ Antiek anders ‘.

Donderdag 21 maart van 10.30  tot 12.30 .
 
De les gaat door in de antiekzaak  te Schilde, Turnhoutsebaan 232.  ( er is een ruime parking als u links voor de slagerij Ghijsels indraait gezien vanuit de winkel ).
 
Graag het bedrag  31 € op onze rekening storten met vermelding van de gekozen cursus, wij reserveren dan definitief een plaats voor u.
Fortis BNP BE  31  2200 4509 7255  
IBAN  GEBABEBB
 


Voorjaarsopendeur 9, 10 en 11 mei

  

Inspiratie voor een zonnige zomer die voor de deur staat. Voor dit seizoen bieden we extra tuingerief aan, manden met strepen, onweerstaanbare charmante serviesjes voor een thee in de tuin, karaffen in glas....In dit seizoen zijn er volop veldbloemen, en hiermee gaan we aan de slag , eenvoudige bloemstukken aangepast aan het seizoen is ons handelsmerk !
En bij mooi weer zelfs een buitentafel in de tuin van de winkel .
( foto artifix )


Donderdag, vrijdag en zaterdag 9, 10 en 11 mei telkens van 11 tot 18 u in de winkel te Schilde
 


Zomers tafelen 13, 14 en 15 juni

Zomers Tafelen

In onze winkel te Schilde kan je inspiratie komen op doen voor een zomerse buffet. Een sla smaakt des te beter in een mooie oude passata kom, enkele tapa's gepresenteerd op een authentieke broodplank .... en hiermee gecombineerd natuurlijke bloemstukken in kannen en kruiken uit de oude voorraadkast : een Franse  voorraadpot in licht grijs steengoed, een Italiaanse  olijfpot of enkele bloemen geschikt in een oude glazen bokaal . 
Elk voorwerp heeft een verhaal en dat geeft jouw tafel net dat extra meer 

Donderdag, vrijdag en zaterdag 13,14 en 15 juni telkens van 11 tot 18 u in de winkel te Schilde
( foto artifix ) 


 


 

 
 
Wenst u op de hoogte te blijven van alle speciale verkopen en acties,
geef dan hier uw mail adres in :

E-mail : *
 

Wij respecteren uw privacy - Privacy Policy & Disclaimer

 
Bezoek ons op Facebook
 
 

Bezoek ons op Instagram
 
 
 
De Zilveren Beer - Schilde
Engels Antiek
Turnhoutse baan 232
2970 Schilde
Tel 00 32 (0) 3 385 33 62
E-mail : info@dezilverenbeer.be
Open dinsdag tot zaterdag 11 tot 18

Webdesign : www.novatrix.be