Graag delen we onze passie 


20-06-2018 | Zout op tafel!

We mogen weer zout doen op ons eten. Zout was belangrijk en kijk maar naar alle uitdrukkingen met zout; het zout op zijn patatten niet verdienen,iets met een korreltje zout nemen, of met het zout komen als het ei op is!
Tegenwoordig is zout weer hip: geen gewoon tafelzout maar roze zout uit de himalaya, zeezout uit de Guerande of Trapani op Sicilie en uiteraard ook Maldon zout uit ons dierbaar Engeland dat in minipiramides uit het doosje komt.
Ook vroeger gebruikte men zout om voedsel smaak te geven en kende men enkel grof zout. De brede scheepjes werden daar ook voor gemaakt. Zilver met een blauwe of rode glazen liner om oxidatie van het zilver te voorkomen , en vanaf de 30 jaren als er ook fijn tafelzout wordt gebruikt zoutvaatjes in allerlei grappige vormen. En als u meer houdt van country en landelijk waarom dan geen porseleinen schaaltje waar poedertjes en zalfjes in bewaard konden blijven.Met of zonder deksel komen uw mooie zoutkristallen helemaal tot hun recht op uw landelijke tafel in deze originele zoutpotjes!


16-06-2018 | De subtiele rozensmaak

Op jullie grote vraag geven we onze leukste rozenreceptjes 


Rozensiroop
om rozensiroop te maken heb je nodig : 6 handvolle zeer geurende rozenblaadjes, 1,2 liter water en 500 gr suiker.
Zet alle rozenblaadjes onder water gedurende 24 uur (liefst in een glazen kom). Zeef het vocht en pers het laatste uit de rozenblaadjes. Voeg de suiker toe, verhit en laat 1 minuut koken. Giet in niet al te grote potjes die je sluit en
onmiddellijk omgekeerd laat afkoelen.
Leng een beetje siroop aan met spuitwater en les je dorst met een verfrissende drank. In een glaasje witte wijn of schuimwijn geeft het een zalige, zonnige, zomerse toets!
Rozengelei
om rozengelei te maken ga je op dezelfde manier te werk als voor de rozensiroop. Alleen vervang je de suiker door geleirsuiker.
Een origineel aperitiefhapje : een toastje met wat geitenkaas (chavroux bv), een beetje rozengelei en een paar versnipperde rozenblaadjes.
Rozenkoekjes
175 gr bloem, 120 gr boter, 50 gr suiker, 1 theelepel lavenedel, 1 theelepel gedroogde rozenblaadjes.
Alles uitrollen tussen twee vellen bakpapier tot ee halve cm. Bakken op 200° ongeveer 10 minuten


06-06-2018 | ​Een toevallige reis met Leah Thys

Gisteren keek ik naar een aflevering van ' De Columbus', een roadtrip met Wim Lybaert ( die van de moestuinen) . Hij gaat op reis voor vier dagen in een omgebouwde schoolbus. Naast erg comfortabele zetels, twee bedden , een hele bibliotheek en een kruidentuin, heeft hij uiteraard ook een keukentje, een wijnkelder en nog wat andere extra's die je in een gewone bus niet vindt; ze trekken door het lot bepaald naar een buurland en komen ' als bij toeval' op een uiterst idyllisch plekje terecht waar ze picknicken of slapen. Je zou zo een oude bus kopen, ombouwen en zelf het toeval volgen naar de mooiste plekken in Europa
Toeval is hier echt in een andere betekenis te interpreteren. Toen we zelf enkele jaren geleden met supersymathieke Leah ( Thys van thuis) een antiektrip naar Engeland deden voor Vlaanderen vakantieland, hadden we zelf twee prospectie reizen achter de rug. Toen we met de crew en Nic Balthasar, onze regisseur van dienst, de 23 minuten zendtijd gingen opnemen, waren we uiteindelijk vijf volle dagen in Engeland en moesten elke dag van half negen tot 's avonds zes ( en soms later) klaarstaan om alles ingeblikt te krijgen; het was voor elke minuut film zeker twee uur opnieuw opnemen; weer vanuit een andere hoek en weer wat trager en weer wat sneller enz enz. Superleuk om te doen en mee te maken maar de toevallige bezoeken aan collega antiquairs, ons prachtige hotel,de toevallige bootsman die ons een lift naar Bath aanbood, zelfs de scones en sandwiches bij de afternoon tea in the winning tearoom of the uk , alles was op voorhand afgesproken...
Het was een ervaring uit de duizend, maar sindsdien kijken we met andere ogen naar zo'n TV programma's en reisreportages,maar anderzijds dromen kan geen kwaad en in Engeland zien we toch wel vaker bij toeval plaatsjes die zo uit een reisreportage kunnen komen...en dan dromen we zelf weer van een reis met klanten naar de uk. Als het zover is hoort u er zeker van...


02-06-2018 | Nieuw in onze collectie !

Dit wordt moeilijk te weerstaan
Juist de nieuwe linnen tafelkleden uitgepakt, in de maat XXtra large, 1.7O breed en 2.75 en 3.20 lang en dat in prachtige stonewashed linnen kleuren, spa green, natuurkleur,donkerbasaltgroen,indigo,subtiel roze en donker woestijnroze. Ik kan me al voorstellen hoe ze op de buitentafel zullen liggen eerst maar eens een nachtje over slapen want allemaal ga ik ze toch niet nemen, hoewel....heb ik niets te vieren en mezelf een cadeautje te geven? Eerst maar eens allemaal uitpakken!


31-05-2018 | ​Het groeit als kool

Zelfs al hebt u geen tuin, maar slechts een paar bloempotten op een terrasje; je kan er niet naast alles groeit als kool, veel zon, warm weer en vochtige avonden, meer heeft een plant niet nodig om snel en hard te groeien. Ook het onkruid heeft dit begrepen en moet gewied en de hagen moeten dringend gesnoeid. Vroeger gebeurde alles manueel; een buxusschaar om kramp van te krijgen, kleine schepjes, hakjes en rijfjes. Koorden op klossen om rechte rijen bonen te planten. Het ziet er allemaal erg romantisch uit maar wij zijn toch ook blij met onze volautomatische zelftrekkende grasmachines, kantensnijders en haagscharen. Ooit las ik over de opkomst van halfautomatische grasmaaiers op het einde van de 19 de eeuw, een grote verbetering voor de tuinmannen van de landschapstuinen rond de engelse kastelen. De grasmachines werden getrokken door paarden en om geen afdruk van de paardehoef in het gras te krijgen, kregen ze lederen botjes aan die met kleine riempjes op hun plaats gehouden werden.
Het mooie oude tuingerief hangt decoratief aan de haakjes thuis en hoewel het veel mooier oogt dan zijn moderne versies, ze blijven mooi hangen en geven een charmante bijklank aan het woord ‘tuinwerk’.


22-05-2018 | The Wedding

Deze week kon je er niet naast kijken, in Windsor huwde Harry met zijn Amerikaanse vriendin Meghan en heel Engeland vierde mee. Harry kreeg meteen de hoogste score en was populairder dan The Queen , de bevolking die geinterviewd werd s,gaf hem met 48% een ruime voorsprong in populariteit.Gelukkig is de Queen ook zelf erg opgezet met haar roodharige kleinzoon en regelmatig zie je hen samen lachen op officiele gelegenheden.
Zelf keken we uiteraard naar een samenvatting van de BBC en wat het geheel zo feestelijk maakte was niet enkel de zon, de jurk, de brede glimlach en al het volk , maar ook wat men in Engeland Bunting noemt, vlaggetjes aan een lijn. Je zag ze overal en de reporter wist te vermelden dat de schoolkinderen een kilometer lange bunting hadden gemaakt om de straten van Windsor te versieren. Als je al ooit in Windsor was; het dorp is kleiner dan het kasteel. En als dat groot is voor een kasteel, dan is dat klein voor een dorp. Met 4775 inwoners zijn ze met iets meer dan in Vremde, en ik weet hoe weinig volk dat is. Als er zo'n 200 lagere schoolkinderen in het dorp wonen, dan hebben ze , als ze allemaal meewerkten elk 5 meter bunting gemaakt, kleine handjes, botte schaartjes, gevaarlijke naaldjes... Ik zie het al voor me... Maar iedereen deed ijverig mee en het resultaat mocht er zijn, want zeg nu zelf als je door een dorp, hoe klein ook, rijdt en er hangen slingers met vlaggetjes over de straat dan is het feest. Als we in de winkel een zomeropendeur houden dan hangen we ook onze Bunting vlaggetjes uit en dan is onze tuin ook echt feestelijk. Probeer het zelf maar eens, wat resten stof, wat koord, een scherpe schaar , meer heb je niet nodig voor een feestelijk 'Bunting'!


12-05-2018 | Nieuwe functie voor oude pot

Terracotta is werd al heel lang gebruikt om voedsel te bewaren maar is ook ideaal om een fris wijntje, een fles water , een zomerse rosé of een feestelijke champagne in koel te houden op een zomerse dag. Zet ze op je tafel en je bent onmiddellijk op vakantie in het zuiden!


09-05-2018 | Mooier in oud italiaanse schalen

De oude italiaanse terracotta schotels met kleine blauwe gestilleerde bloemetjes zijn perfect voor zomergroenten op een aanrecht, ze maken van simpele groenten een echt stilleven


03-05-2018 | En toen was het zomer

Tijd om te genieten!


28-04-2018 | Zomeropendeurdagen - Woensdag 6 t/m zaterdag 9 mei

Zomeropendeur 
volgende week is het zover, op 3,4 en 5 mei houden we opendeurdagen in onze winkel. Een beetje inspiratie voor een zonnige zomer die eraan komt, dat hopen we toch. 
Manden met streepjes, een grote nieuwe collectie tafelkleden met streepjes, ruitjes of in effen linnen, mooi oud aardewerk uit Zuid Italië , romantische theeserviesjes...
We hopen op mooi weer dan kunnen we een buiten tafel dekken in de tuin van de winkel en met een beetje geluk staat onze boomgaard nog in bloei. 
Celebrate the season zoals de Engelsen zeggen, dus spring zeker even binnen om de eerste zomersfeer op te snuiven


24-04-2018 | Liefde die het daglicht niet mag zien

Bij de voorbereidingen voor de opendeurdagen in de winkel, viel mijn oog op de twee oude groentenprenten achteraan in de winkel. 'Uit de grond' Ze herinnerden me er aan dat er nog loof van pastinaak in de moestuin van Vremde stond dat er dringend uit moet. Met de schop dus naar de groentenbakken en wat ik daar zag ontroerde me. Twee planten die wat te dicht bij elkaar gezaaid waren hadden elkaar ondergronds omstrengeld en waren zo verder gegroeid tot twee mooie pastinaken, hoe lieflijk! Te mooi om op te eten of ordinaire soep van te maken... Mochten we in Engeland wonen dan was er zeker een of andere groentenwedstrijd in de buurt ' The most amazing vegetables' en daar zouden mijn 'lovers' zeker in de prijzen vallen...


17-04-2018 | ​Sono arrivati

Ze zijn toegekomen, eindelijk! Al van begin februari zijn we aan het uitzoeken hoe we de passata-schotels en ander oud italiaans aardewerk tot in Schilde kunnen krijgen , zonder scherven, letterlijk dan.
Eerder gingen we zelf naar Italie op zoek naar mooi oud aardewerk, en wat simpel lijkt bleek plots onvindbaar. Uiteindelijk konden we toch een mooie selectie vinden maar dan het vervoer nog. Eind vorig jaar was een reeks potten die we aangekocht hadden in minder goede staat toegekomen. Wegooien kon ik niet over mijn hart krijgen dus staat de keuken nu vol met aaneengelijmde potten en schotels, onder het motto ‘ouderdom moet niet perfect zijn’ ...
Maar deze keer hadden we onze voorzorgen genomen,luchtbolletjesplastic, softe matten, holle kartonnen dozen ter opvulling, alles in een op maat gemaakte krat en zo werd alles vanmorgen aan huis geleverd.
De vervoerder van DHL wachtte geduldig tot ik het krat had opengemaakt om de staat van de goederen te controleren, ‘waar komt het vandaan?’ vroeg hij. Ik dacht dat hij in zijn gedachten de rit vanuit Italie naar het verdeelcentrum levendig voor ogen had en me weinig kans gaf dat het aardewerk er ongeschonden uit zou komen, maar toen ik het eerste bubble plastic eraf haalde vervolgde hij; ‘... ja ik dacht al zoiets, zo’n mooie kleuren....’ , en dat was exact wat ik ook dacht...
Vanaf morgenvroeg staan ze in Schilde , kom dan zelf maar eens kijken wat u er zelf van denkt....


11-04-2018 | De zoetste erwtjes

Deze week waren we weer eens in Engeland. Met zo'n mooi weer kan ik het niet laten om een tuincentrum binnen te springen en ja daar werd al met volle karren alles buitengedragen om de grond in te steken. Wat opviel was dat bijna iedere kar enkele plantjes reukerwten bij had en daardoor aangespoord dacht ik 'even' een kijkje te nemen bij de reukerwtjes of zoals de engelsen zo mooi zeggen; sweetpeas. Je kan het nauwelijks vatten maar ik ben ze beginnen tellen; 52 verschillende soorten met zaad van reukerwten, soms dezelfde maar dan van een ander zaadmerk, maar ook heel veel verschillende...en ik kan het niet laten 'Paris in the spring', 'Almost black' Wiltshire ripple' en dan de konklijke bloemen zoals 'King edward VII' van elk heb ik deze week de zaadjes in de grond gestoken .Voor alle veiligheid kocht ik ook een mix die al goed in het blad stond, kwestie van teleurstellingen te voorkomen...en als ze dan nog niet uitkomen heb ik nog altijd de engelse stofjes of zelfs een serviesjes waarop ze 'pronken' zoals echte pronkerwten horen te doen, enkel de geur moet ik erbij denken


04-04-2018 | BBQ time

Dit weekend wordt het eerste zomerse weekend. Tijd om de tafel buiten te dekken en waarom niet met een nieuw tafelkleedje? We hebben effen, streepjes, ruitjes oude en nieuwe...linnen en katoen Voor ieder iets naar zijn goesting.Kom dus zeker eens kijken en vergeet de afmetingen van uw tafel niet, we kijken samen met u wat er mooi past voor uw zomers etentje!


30-03-2018 | ​Engelse honden

Deze week waren we in Engeland. Toen we op een landelijk smal weggetje reden, reed voor ons een witte camionette. Het opschrift op de achterzijde was als een folder en liet niets aan de verbeelding over.
Doggy Day Care, Hondendagcentrum...
Een opvang waar je hond tijdens de dag naar toe kon en wat voor een opvang!
In de lijst die eronder stond werd opgesomd wat je hond op zo'n opvang mocht verwachten;
Groene landelijke weiden om in te spelen met hondenvriendjes
Verwarmd zwembad (!!!!)
Biologische (honden)maaltijden
Behendigheidstrainingen
Socialising....of iets als 'contacten leren leggen met andere honden'...
Als je de naam Doggy Day Care niet zou gelezen hebben, zou je kunnen denken dat het om een exclusief vakantieresort ging .
Enkel de dagprijs stond niet op de camionette vermeld, maar ik heb zo'n vermoeden dat je met 20 pond of het dubbele per dag niet toekomt...
Onze hondjes in Vremde hebben dezelfde mogelijkheden; weiden , weliswaar met levende koeien om de poten te strekken, een vijver of beek met fris stromend water mochten ze dit al willen, tussen de houtstapel behendig trainen om muizen te vangen en vooral het laatste; veel sociale contacten met alle boerenfoxen uit de buurt en dat alles zonder de autorit waar ze helemaal niet zo dol op zijn... Ze hebben het goed , alleen ze beseffen het niet dat ze dezelfde faciliteiten hebben als hun vierpotige sjieke tegenhangers in de UK


20-03-2018 | ​Ons mooie Bestek


Wie ooit al eens de kans kreeg met massief zilveren bestek te eten weet het; het proeft anders. Onze voormalige zilversmid wist het ook en kende de verklaring ervoor, massief zilver neemt de warmte van je hand en mond snel over en proeft daarom 'zachter en neutraler'. Hij dronk zelfs zijn water met een zilveren beker...'Hoe meer je het gebruikt , hoe minder je moet poetsen ' was ook één van zijn uitspraken en hij had gelijk. En bovenal zilver is zo mooi en als u dat wil zien , spring dan zeker eens binnen tijdens onze zilverweek, de uitgestalde oude bestekken werden allemaal opnieuw gepolijst en zijn echte pareltjes


17-03-2018 | voorjaar in blauw en wit

Blauw , wit en zilver zijn een schitterende combinatie, voor het mooiste effect bij je voorjaarsdecoratie kies je voor één sfeer of kleur en die laat je steeds weer terug komen. In je bloemen, je eieren en je recipiënt, zo versterk je juist de sfeer. Kies zeker voor bloemen en takken die bij het seizoen passen en die je dus nu in de natuur terug vindt. Ideaal in dit seizoen zijn viooltjes, hyacinten met bol en de eerste druifjes die je overal kan kopen. Deze decoraties houden erg lang en dat is mooi meegenomen. 


17-03-2018 | voorjaar in blauw en wit
12-03-2018 | Het begint al te schitteren

Nog vier dagen en onze winkel is veranderd in een schitterend geheel. Veel van de stukken uit Engeland zijn al aangekomen, nu nog twee dagen naar Engeland om het laatste op te halen, vanaf donderdag zal alles  klaar zijn, kom zeker kijken het wordt één schitterend feest!
En omdat Pasen in aantocht is hebben we ook enkele mooie stukken voor de paastafel uitgekozen, eiersetjes voor 4 of 6 persoenen en drie Victoriaanse  eggholders, een groot voorwerp in de vorm van een ei waarin 4 eieren konden warm gehouden worden...


07-03-2018 | Leeds dorp

Leeds dorpje, onbekend in tegenstelling tot het kasteel Leeds castle, maar zeker met een staalblauwe hemel, hemels mooi. Met de sneeuwklokjes rond het kerkje op hun best en enkel wat wandelaars met laarzen door de weiden... een plaatje. Vaut le detour ...zou Michelin zeggen


26-02-2018 | ​Onmisbaar in de kou

Onmisbaar in de kou
Een warm dekentje in je lievelingskleur, een goed boek en een warme tas thee... meer moet dat niet zijn


23-02-2018 | ​Shaker-wijsheid

Wie ooit in de boerderij de keuken zag en er door gecharmeerd werd, kreeg waarschijnlijk de uitleg dat het een 'shakerkeuken' was. Of beter gezegd geinspireerd op de Shaker-meubels. Shakers waren een groep engelsen die in de 18de eeuw naar de oostkust van Amerika uitweken, daar een nieuwe gemeenschapsvorm uitbouwden en vandaag de dag eco-vriendelijk zouden genoemd worden. Daarenboven werden ze vooral bekend voor hun meubels, gebogen dozen en kapstokjes of pegrails. Beauty through utility en 'Do your work as though it were to last a thousand years and you were to die tomorrow'waren hun leuze en dat leverde heel mooie, eenvoudige voorwerpen op die met veel zorg gemaakt werden. Ze waren ook bekend voor hun zaadwinning van groenten en planten en hun manier van een moestuin aanleggen was heel goed doordacht: planten staan in rijen van oost naar west ( zo kan de zon 's morgens en 's avonds tussen de plantjes schijnen en verschroeien de wortels niet in de zuiderzon op de middag.) Companion planting' was een andere wijsheid ; 'plantjes in gezelschap' met bv afwisselend worteltjes en uien om insecten te ontmoedigen, tomaten en basilicum,goudsbloemen en broccoli enz enz. Denk er aan als u zelf een moestuintje aanlegt... het is zoals bij de mensen wonen in leuk gezelschap is zoveel prettiger en daarenboven het oogt ook veel gezelliger in de moestuin...


17-02-2018 | voorjaarsboeketjes

Niets mooier dan kleine voorjaarsboeketjes. Maar hoe krijg je het natuurlijke effect ? 
Kies voor verschillende pastel kleuren, in combinatie met geel. Zorg ervoor dat je bloemen ook een verschillende vorm hebben. Knip uit de tuin enkele takjes die net in blad komen, of zet ze enkele dagen binnen in de warmte en je zal groene knopjes zien verschijnen. Katjes zijn ook uitstekend.
Kies glazen bokalen uit, van verschillende vorm en hoogte. De opening mag niet te groot zijn, anders valt je boeket uit elkaar. 
En nu aan de slag :  haal de bladeren van de stelen af, zorg ervoor dat er geen bladeren onder water staan, dat zorgt voor schimmel en vuil water. ,  takjes die aan elkaar zitten scheur je af. Begin met de takjes . Vul dan aan met enkele bloemen die je op ongelijke hoogte knipte. Steek een voorjaarsboeket niet te vol. Er moet juist een beetje ' licht ' door je boeketje komen. En klaar is je boeket


14-02-2018 | You are my Valentine

Toen we gisteren in Engeland waren zagen we het weer eens, overal werden Valentijn kaarten verkocht, zelfs in de groot warenhuizen. Op Valentijn 14 februari wisselen geliefden geschenken en brieven ‘ valentijntjes ‘ uit waarin de liefde wordt verklaard of zelfs een huwelijksaanzoek wordt gedaan.
Het is de feestdag van de heilige Valentinus , die waarschijnlijk leefde in de 3e eeuw na Christus en in Rome de marteldood stierf. 
In het oude Rome was 14 februari de feestdag van Juno, de godin van de vrouw, de trouw en het huwelijk.
 Op 15 februari volgde het feest van de Lupercalia. Jongens en meisjes leefden vrij gescheiden in Rome, maar bij deze festiviteiten werden alle meisjesnamen op een klein papiertje geschreven en in een kruik verzameld. De jongens trokken hieruit een naam en dit meisje zou gedurende de festiviteiten hem vergezellen.
 
Dit heidens gebruik werd in 496 n. Chr. door paus Gelanius afgeschaft. Hij behield wel het loterij systeem, maar liet op de papiertjes de namen van heiligen schrijven. Het was de bedoeling jouw heilige gedurende het jaar te imiteren.
Echt populair werd dit gebruik echter nooit , geen heilige kan tegen een verliefd koppel op. 
 
In de Middeleeuwen geloofde men dat 14 februari het begin was van de paartijd van de vogels, en dit paste wonderwel bij de idee dat Valentijn een dag vol romantiek moest zijn.
 
Vooral in Engeland bleef  deze dag bekend bij de jongelui als ‘ the day to fall in love ‘.
Tortelduiven, bloedende harten, pijlen en bogen of cupido’s zijn de vaste ingrediënten. Duiven kiezen elkaar  voor het leven en worden daarom beschouwd als symbool van trouw. 

Het was uitermate belangrijk op welke manier de brief of kaart geschreven werd. Zo moest dit altijd met pen en inkt gebeuren, potlood bracht ongeluk.
Het was een gunstig teken als de hand bij het schrijven beefde, want dan werd de liefde beantwoord.
Een inktvlek maakte de toestand nog rooskleuriger, want dit betekende dat de geadresseerde aan je dacht terwijl je de kaart schreef. 

Met Valentijn worden er wereldwijd 180 miljoen kaarten verzonden, na Kerst neemt  Valentijn  een mooie tweede plaats in. Ongeveer 85 procent van de Valentijnkaarten worden door vrouwen verzonden . 
 
 
Uit een Almenac uit 1757 
          “Oft have I heard both youth and virgin say
          Birds choose their mates, and couples too, this day;
          But by their flight I never can divine,
          When I shall couple with my Valentine. “


10-02-2018 | gele voorjaarsbloeiers

wie naar buiten gaat ziet de eerste tekenen van de lente al. Onze favoriete en trouwens een van de eerste jaarsbloeiers is de hamamelis of de toverhazelaar. De bloemen zitten in clusters vast aan de takken, en de bloemblaadjes bevriezen niet. Omdat er nog geen bladeren aan de bomen staan vallen de bloemen erg op. Je vindt toverhazelaars met rode, witte of roodbruine bloemen, maar wij zien de gele het liefst. Het valt ons trouwens elk jaar op dat er heel veel gele bloemen zijn in het voorjaar, primula's, narcissen in alle maten en vormen, mimosa, katjes....En zeg nu zelf, na de grauwe wintermaanden vrolijkt al dat geel een mens wel op. Als je een tak binnen zet, kies dan voor een eenvodige vaas, want eenvoud siert in dit geval. Een transparante vaas met helder water voldoet uitstekend . Leg er nog een geel kussentje of dekentje bij en je haalt de warmte binnen.
 


03-02-2018 | De bollenvazen

Het is nog even wachten op de lente buiten, maar binnenshuis kan je de lente al aankondigen met een leuke bollenvaas. Je hebt er twee maal plezier van : de bloem en het vrolijk gekleurde glas... 
In de 17e eeuw ontstond de ' Tulpomania ' de tulpengekte bij onze noorderburen. De Hollanders exporteerden hun bollen over de hele wereld en sommigen waren zelfs een grachtenpand waard ( de semper Augustus werd in 1635 voor 6000 gulden verkocht ) ! De tulpenwindhandel stortte in maar een eeuw later was het weer zover : de Hyacinthmania . De gegeerde bollen werden ook op water gekweekt en om de geurige bloemen binneshuis te etaleren werden er al snel prachtige bollenvazen gemaakt. In de 19e eeuw namen de victorianen, plantenliefhebbers als ze waren, deze traditie terug op en ook in onze contreien werden vazen geproduceerd. Er waren vazen voor hyacinten, maar ook voor tulpen, sneeuwklokjes en krokusjes. In feite moest je de bol in het najaar in een donkere warmere omgeving op het water laten groeien tot er wat groen te zien was, en dan kon je de bol binneshuis verder laten ontwikkelen. Tegenwoordig vind je overal ' geforceerde ' bollen. Spoel het zand er goed af, knip de wortels een beetje bij zo nodig en zet ze boven een beetje water in je vaas. 


28-01-2018 | ​Mooie portretten in Windsor

Een aantal jaar geleden vonden we een ets met een voorstelling naar een schilderij van Anthony Van Dyck. De uit Antwerpen afkomstige schilder was de Engelse portret hofschilder bij uitstek en maakte meer dan 40 portretten van edellieden uit de omgeving van het Engelse hof. De prent die we kochten was een echte vondst, ze stelt de vijf oudste kinderen voor van Charles I en is een gravure naar het schilderij dat zich in Windsor castle bevindt, in spiegelbeeld, zoals het hoort. Men graveerde nl rechtsreeks op een koperplaat waarop een dunne waslaag aangebracht was, nadat de tekening volledig gekopieerd was, legde men de plaat in een etsbad, waar de was dunner was werd de koperplaat 'ingeetst'. Wanneer men nadien de plaat inwreef met inkt en op papier afdrukte in de pers, kwam de tekening er in spiegelbeeld uit.
Op de prent zie je van links naar rechts, prinses Elisabeth met haar zusje Ann op de schoot, Prins Charles ( II) met zijn hand rustend op de kop van een reusachtige mastiff-hond, naast hem James, duke of york, en tot slot rechts Prinses Mary.
De jongens droegen, tot hun zesde jaar ook een lange rok, je kon ze onderscheiden van de meisjes door het parelsnoer. De kinderen zijn ook volgens de laatste mode gekleed, veel satijn, kant en mooie mutsjes. Vooraan links zie je nog een kleine 'King Charles Spaniel'-hond.
Ze zien er wel guitig uit maar boomklimmen zal toch niet tot hun bezigheden behoord hebben...
Het is een unieke prent en zelfs al zou ze niet van Van Dyck zijn,het is prachtig hoe de kinderen erop staan samen met hun honden, een koninklijk huiselijk tafereeltje...


20-01-2018 | ​Paulina

Paulina
Een van onze blogs die we trouw volgen enkel voor de mooie foto's is rowen and wren. Ze zijn zelf hoofdzakelijk vormgevers van artikels voor tijdschriften. Soms verwijzen ze naar andere websites of instagrams die ze mooi of interessant vinden en deze week stond er een verwijzing naar paulina velobloom, of dit haar echte naam is kan ik niet achterhalen, alles is geschreven in het zweeds of deens en is voor mij dus eerder chinees...maar haar boeketten... man man man dat is echt wat voor ons! Het lijkt alsof ze elk boeket al fietsend ergens langs de berm geplukt heeft en daarmee stelt ze de meest natuurlijke bloemenboeketten samen die ze dan fotografeert. Toegegegeven op elke foto staat ze met een andere outfit , dus zo 'toevallig fietsend' zullen de bloemen ook niet geplukt zijn maar het zijn ook mijn lievelingsbloemen; cosmos en dahlia's die de hoofdtoon vormen en dat maakt alles goed!
Vorig jaar waren we in Great dixter en ook daar stonden de prachtigste cosmos bloemen, van deze eenjarigen hadden ze echter geen enkel zaadje te koop, ik heb er stiekem wat meegnomen.En ik weet wat te doen vandaag, het regent toch, dus via het interenet bestel ik de meest mooie bloemenzaden van de cosmea bipinnatus en zo'n plat zakje past in elke enveloppe, dus nog even geduld en mijn 'wilde fietsboeketten' worden misschien ook fotogeniek ...en anders staan ze prachtig op de keukentafel!


20-01-2018 | Vogels kijken

Ondanks de hevige wind en het regenachtige weer kan je 's morgens vroeg de vogels al horen, wij breidden onze collectie postkaarten van jonge engelse kunstenaars uit en bijna een vierde ervan heeft vogels als onderwerp, allemaal op een eigen wijze afgebeeld maar allemaal even mooi, je hoort ze als het ware sjielpen als je naar de kaarten kijkt...de lente is op komst!


04-01-2018 | Januari is opruimmaand

We wensen iedereen een goed nieuwjaar en beginnen zelf met goede voornemens: alle kerstversiering gaat terug de kelder in en alle sterren mogen weg tot volgend jaar. Gelukkig hebben we Isabelle die supergoed georganiseerd is en ons helpt alles terug mooi per soort te verpakken en weg te bergen! het mag gezegd , onze kelder is al heel wat overzichtelijker geworden en zo vinden we zeker alles mooi terug over 11 maanden! Nu is het tijd voor iets fris; veel wit en blauw en frisse takken en bloemetjes...de sneeuwklokjes zijn onze favorieten ...Ik kan niet wachten om terug naar Engeland te gaan en ga ook dit jaar de eerste keer een kleine omweg maken; vlakbij Leeds castle, heb je Leeds dorp en rond het oude kerkje dat wat hoger ligt dan het kronkelend baantje is een schots en scheef gezakt kerkhof met oude stenen waartussen de sneeuwklokjes , en later de wilde paaslelietjes, hun gang mogen gaan , als plantenliefhebber kan je niet beter rusten ....


29-12-2017 | ​2018 en Hygge

Je hebt er waarschijnlijk in 2017 ook al van gehoord; Hygge is een 'levenshouding' die de Denen hoog in het vaandel dragen en die vooral in de koude wintermaanden belangrijk is. Het is eigenlijk een synoniem van gezellig, knus, knuffelen, warmte...
Kortom alles wat je in de winter doet onder een warm wollen schots dekentje met een lekkere tas thee...toeval of niet; wij hebben dat in huis in De Zilveren Beer, dus als je wil Hygge kom dan eens langs je voelt je al een beetje meer 'hygget' als je eens rondgesnuisterd hebt tussen al die gezellige voorwerpen in onze winkel....


19-12-2017 | Groen en rood , altijd kerst

Eenvoudig en mooi om mee te nemen in plaats van een boeket of uw tafel te versieren; een windlicht met kaars, wat mos eromheen en dan afwerken met wat veenbessen, rode appeltjes en wat goudgespoten vruchtjes. Binnen of buiten, altijd een blikvanger...herhaling is nog mooier.
Heb je geen tijd meer of geen inspiratie? Je kan ze bij ons kant en klaar kopen, als je wil zelfs in geschenkverpakking.Het is een boeket dat lang goed houdt en waar je geen omkijken naar hebt...Ideaal dus als geschenkje voor de gastvrouw of gastheer...


16-12-2017 | ​Nog op zoek naar een speciaal cadeautje?

Nog op zoek naar een speciaal cadeautje?
Zoek je nog iets voor een tuinierder? Moestuinieren is helemaal 'hip' . Wil je echt iets speciaals? We hebben enkele prenten uit de encyclopedie van Diderot en D'Alembert.Deze bestond uit 28 delen in Frankrijk gepubliceerd tussen 1751 en 1772. Denis Diderot en Jean d'Alembert waren de redacteuren.de prenten tonen heel ingenieuze systemen om optimaal te tuinieren en je kan er nog steeds iets van leren.


11-12-2017 | De kerstboom

De kerstboom voor de grote schuur is groot dit jaar , erg groot, gelukkig komt hij niet van ver want met zijn acht meter hoogte zat de helft in de auto, de rest hing erbuiten: de werkmannen die hem in de auto hielpen vroegen '....is dit voor verborgen camera? Madame....'. Nu nog lichtjes, slingers, linten en we zijn helemaal in kerstsfeer


10-12-2017 | Kaasplanken, de ideale opdienschotels

Veel volk te ontvangen?
Volgende week hebben we al een eerste kerst-event voor de boeg met veel volk, heel veel volk. Er worden minisandwiches met een glaasje uitgedeeld en wat kerststollen als zoetigheid achteraf....Om te serveren worden het dit jaar de grote ronde 'kaasplanken',geen kleine mandjes meer waar alle broodjes op elkaar liggen en waarvoor je drie keer terug moet naar de keuken om 'aan te vullen'.Veel broodjes naast elkaar mooi geschikt op de planken, dat wordt niet enkel praktisch maar ook heel mooi...

 


09-12-2017 | The bishop

Een hartverwarmende drankje van hoofdzakelijk warme porto met veel suiker, dat al sinds de 18 de eeuw gedronken werd op feestelijke koude winteravonden. Wij hebben er een hedendaagse draai aan gegeven:
neem één fles porto van 75 cl, een liter appelsap ongezoet en liefst biologisch ( die smaakt iets zuurder, één onbespoten sinaasappel ( als je die niet vindt kan je een gewone sinaasappel onder warm stromend water en met een hard borsteltje schoonboenen) een twintigtal kruidnagels. Steek de kruidnagels in de appelsien, snijd ze in acht stukken, meng de porto met het appelsap en leg de sinaasappel hierin en verwarm tot net onder het kookpunt. Laat een kwartiertje staan en warm dan terug even op. Haal de sinaasappel eruit en schenk de bishop warm in wijnglaasjes.Het fruitsap maakt het geheel minder alcoholisch om het extra feestelijk te maken of na een winterse wandeling voeg je er nog wat rozijntjes aan toe en wat amandelschilfers


09-12-2017 | decoratie met kruidnagel en sinaasappel

De combinatie van kruidnagel en sinaasappel geeft een heerlijke kerstgeur, en heel makkelijk zelf te maken. Neem een sinaasappel of een mandarijn, liefst met dunne schil; Steek er kruidnagels in in een patroon dat je mooi vindt. Variatie is hier de boodschap; Als je de vrucht helemaal vol steekt in kaneel rolt en dan in een donker papier wikkelt voor een tiental dagen blijft heel erg lang goed; De mijne zijn zeker 10 jaar oud en geuren nog steeds. Wil je enkel een leuke decoratie dan steek je er maar enkele kruidnagels in, de vrucht zal een weekje goed blijven maar ondertussen je huis wel heerlijk parfumeren; Meng de vruchten met goud gespoten noten, gouden kerstballetjes en klaar is je decoratie. Een variant hierop is de halve sinaasappel waarin je een kaars gesmolten hebt; Op de rand steek je ook kruidnagels.Begin met je sinaasappel te persen, lepel de rest van de velletjes eruit, steek de rand vol met kruidnagels. Smelt enkele oude kaarsstompjes in een confituurbokaaltje in de oven aan 90 graden. Om morsen te voorkomen, plaats je het geheel in een vuurvast schoteltje bekleed met aluminiumfolie. De wiekjes en onreinheden zakken automatisch naar beneden in het gesmolten kaarsvet. Je kan een nieuw wiekje gebruiken, maar gemakkelijker is een dun restje kaars van ongeveer 6 cm te gebruiken ;hou dit in het sinaasappelkuipje en giet het kuipje voor de helft vol met gesmolten kaarsvet. Laat dit eerst uitharden. Je hebt nu een kaars die middenin een 'gestold plasje' kaarsvet recht staat. Vul verder aan met gesmolten kaarsvet en om wat extra geur toe te voegen strooi je in het kaarsvet wat kruidnagel- of kaneelpoeder, roeren is niet nodig , het mengt vanzelf. Alles laten uitharden en mocht er nog een stuk van je 'wiekkaars' uitsteken boven je kaarsvet- oppervlak,dan rest enkel nog je kaars even te laten branden tot het uitstekend stuk van de wiekkaars opgebrand is. Je kaars is klaar om heerlijk te geuren tijdens de kerstdagen!


03-12-2017 | Kijken naar Downtown Abbey maar dan echt

Er is een serie op BBC die ik maar al te graag opneem om later rustig te bekijken: Mary Berry Stately Houses. Mary is de presentatrice van 'the Bakeoff' het programma dat we bij ons kennen als ' de beste bakker van Vlaanderen'.
Mary is echter heel bekend in de UK voor haar historische recepten, ze heeft ook een eigen bak-producten-lijn, en ik moet toegeven , haar roasting-tin of bakplaat die ik in een brits grootwarenhuis kocht, is niet slecht. Maar wat je nu kan volgen op bbc is echt wel leuk. Mary gaat elke week op bezoek in een 'Stately house' , dus een erg grote doening, waar ze met de eigenaars praat over wat er vroeger in het huis gebeurde en wat ze er nu mee aanvangen om de hoge onderhoudskosten wat te verlichten. Uiteraard komt er ook wat koken en eten te pas aan het programma en dan steekt Mary de handen uit de mouwen met een traditioneel engelse recept. Deze week was Highclere castle aan de beurt, beter bekend als Downton Abbey. Ze praat er met Lady Fiona Carnaveron, leert hoe het hele kasteel draaiend wordt gehouden, neemt een kijkje in de moderne keuken van het kasteel en ziet hoe de jonge jachthonden ongelooflijk gedisciplineerd opgevoed worden om eenden en ander wild op de jachtweekends terug te brengen. Uiteindelijk maakt ze enkele gerechten in de keuken klaar en schuift mee aan aan een galadiner waar gasten van allerlei slag aanschuiven! Zelfs als u de serie Downton Abbey niet volgde, loont het de moeite om te zien hoe dergelijke' firma's' de 21ste eeuw overleven en als u niet van het scherm weg te slaan was tijdens Downton, loont het zeker de moeite om het huis in zijn echte functie te bekijken.
MaandagOCHTEND om 8 uur engelse tijd dus onze tijd 9 uur wordt het programma heruitgezonden op BBC 2, zet uw recorder klaar of neem voor één keer het ontbijt voor de tv, u zal het zich niet beklagen!


01-12-2017 | ​Inspiratie ...

Nog geen idee wat je dit jaar weer cadeau geeft? Wij hebben weer veel ideetjes, waarom bv geen mooi tafelkleedje of een set servietten, al vanaf 35 euro heb je een zomers tafelkleed, wil je linnen dan vind je zeker een mooie kleur tussen onze nieuwe collectie, of bent u toch eerder voor uniek en oud? Onze ruwe noordzeeblauwe en koffieboonbruine tafelkleden met grote afmetingen zijn dan echt iets voor u, en zoekt u geen cadeautjes?U Vindt zeker ook iets voor uzelf !


30-11-2017 | Een kerstmenu om 'U' tegen te zeggen

In Engeland vonden we een verzameling oude kaarten en daarbij zaten twee menu kaarten van 1904 voor een uitgelezen diner in Mersey Bank in Manchester. Het menu is fraai versierd met een landelijk geklede dame of andere allegorische figuren die zeker niet tot het landbouwerstype horen. Maar wat nog meer opvalt is het menu dat men die avond zou eten en dat in -slecht- Frans was opgesteld.Al in de eerste zin Huitres au naturel a la citron ( au citron zou juister zijn) zie je dat de Franse vertaling enkel dient om het menu nog meer aanzien te geven en de gasten te impressioneren ( om het dan ook met een frans woord te zeggen). Maar wat een menu!
Na de oesters volgden twee soepen waarvan één met schildpad, een soep waar je nu de hele groene partij voor aan je voordeur zou krijgen! Dan aspergesroomsoep, erna wat zalm, Blanchailles op zijn duivels, ik heb het ook moeten opzoeken maar het zouden jonge ansjovissen of sardines moeten zijn..
Erna volgen nog kalfszwezerik, kwartels,lam,kalkoen,tong . Vervolgens de 'Rots', waarschijnlijk bedoelden ze Rotis of gebraad ;patrijs,eend sinaasappelsla en dan alle zoetigheden; en gek genoeg nadien nog eens eitjes van de pluviervogels ( een soort kwartel) in aspic, om af te sluiten met ijs en nog eens 'dessert' wat blijkbaar nog iets anders was dan de 'sucrés' of zoetigheden ervoor!
Het deed me denken aan de film 'Babettes fest' waar een franse kokkin voor een zeer strenge kleine geloofs-gemeenschap een feestmaaltijd klaarmaakt met het geld dat ze in een loterij wint...Op het einde van de maaltijd is iedereen wat liever voor elkaar en wordt er echt gefeest, maar zonder zo'n 20 gangen menu wordt het ook best gezellig!


27-11-2017 | Wij haalden de sterren uit de hemel!

Het is weer zover, na een hele week hard zwoegen en alle hens aan dek, deden we vrijdag de deuren open voor onze kerstdagen. GEVEN MAAKT GELUKKIG ! is het moto dit jaar en zeker in deze maanden van overvloed word je van geven echt blij!
Wij delen graag onze kennis en laten u graag genieten van al dat moois! Met een portootje en wat stilton, wat kaarsjes en mooie kerstversiering, wordt u zeker blij en wij dus ook!
 


27-11-2017 | Stella stelt het goed

De nieuwste huisgenoot in Vremde, Stella de kleine Jack Russell, stelt het erg goed. Onze Ster of Stella- is goede maatjes met Jules en het is vertederend om te zien hoe goed hij voor haar zorgt en haar beschermt! Nog een beetje geduld en ze zal met een schots geruit strikje wel eens meekomen naar Schilde, en hier geldt dan; enkel kijken -niet kopen.... Niet moeilijk te begrijpen dat veel mensen verleid worden om zo'n schattige pup in huis te halen...maar daarin moeten we de engelsen bijtreden: rond deze tijd zie je op de achterruit van auto's heel vaak de sticker; 'A dog is not just for Christmas.....'


20-11-2017 | Kerstkaarten

Als half-engelsen, kunnen we echt niet achterblijven; de engelsen zijn de grootste 'kaartenverzenders 'ter wereld . Ieder dorp iets groter dan een voorschoot heeft een 'papershop' met een uitgebreide keuze aan wenskaarten en  zeg nu zelf wat doet er meer glimlachen dan een mooi kaartje van iemand waar u lang niet van hoorde? Wij zorgen dit najaar voor de mooie kaarten, zorgt u voor de bestemmeling?


17-11-2017 | ​70 jaar wie doet beter?

70 jaar wie doet beter?
De queen en prins Philip zijn over drie dagen ,20 november, 70 jaar getrouwd en dat is toch wel een grote uitzondering! Wat er ook van gezegd wordt ze zien er allebei nog kranig uit. In het koningshuis wordt dit privé gevierd, de rest van Engeland mag thuis een glaasje champagne drinken op hun nog steeds regerende monarch. 
Charles is ondertussen de eerste kroonprins die aan de leeftijd van 69 jaar! , ( een leeftijd waarbij een normale persoon al met pensioen is) nog aan zijn carrière moet beginnen, of het er ooit nog van komt is maar de vraag, het zal volledig van zijn moeder afhangen, elk jaar-en nu dus ook- fluistert heel de UK dat ze aan de voorbereiding van haar machtsoverdracht begint... enkel zij zal het ons laten weten. Cheers mum wij drinken er ook een glaasje op!


12-11-2017 | ​Daar komen de feesten

Deze en vorige week waren we in Engeland, de eerste week zag alles oranje en zwart van de halloween gekte. De Sint geraakt blijkbaar niet over het kanaal en vorige week was alles al in kerstsfeer versierd.Maar op 5 november hebben ze Guy Fawkes night met overal vuurwerk en grote brandstapels hoger dan huizen!,aan de rand van de dorpen, echt de moeite om eens mee te maken. 
Wij logeerden ooit in een klein dorp en de lady van de B&B was zo vriendelijk ons erop te wijzen dat we moesten reserveren in een plaatselijke pub. Dat was iets wat we nooit deden en we dachten dat het dus wel wat overdreven was , maar lieten haar toch een plaatsje in 'The cat' voor ons houden anders geraakten we volgens haar zeggen niet binnen...Groot was dus onze verwondering toen er in het slaperig dorp tegen valavond plots honderden, echt honderden kinderen met zelfgemaakte lantaarns en vuurvlammetjes erin, in een grote stoet door het dorp trokken, naar 'the Green', een groot veld buiten het dorp gelegen waar een immense brandstapel stond. Toen de eersten aankwamen moesten de laatste kinderen nog vertrekken uit het dorp, en alle ouders, grootouders, vrienden liepen mee, allemaal lichtjes die door het niet verlichte landschap trokken, we waanden ons 100 jaar terug! En ja hoor de brandstapel werd onder luid gejuich aangestoken, de plaatselijke brandweer was overal in de buurt en als alles na een dik uur bijna uitgebrand was, keerden the villagers terug naar het dorp. Onze gereserveerde plaatsen in de pub waren dus echt niet overdreven, we kregen een mooi plaatsje en zagen na ons heel wat gezelschappen teleurgesteld verderzoeken...
De Sint heeft bij ons succes maar aan de populariteit van de Engelse dorpsfeesten kan hij nog een punt zuigen!


04-11-2017 | Superzacht!

De nieuwe dekens vallen bij iedereen in de smaak , 'Feline' heeft blijkbaar de zachtste en warmste plaats in huis gevonden...met dit weer komen de schotse wollen dekens van De Zilveren Beer echt van pas!


03-11-2017 | ​Een beetje Zuid Italie in Schilde

Al enkele jaren proberen we ook buiten Engeland op zoek te gaan naar mooie voorwerpen. We raakten dus helemaal in de ban van Zuid Italiaans aardewerk uit de late 19de eeuw.
Eenvoudig , cremekleurig en vooral heel charmant en bruikbaar. In Italie kregen we van Francesco, een verwoed verzamelaar de kleine geschiedenis uitgelegd. De hoge potten waren gebruikt om ansjovis in zout op te leggen, ook gedroogde tomaten, olijven en andere etenswaren werden in de cremekleurige terracotta potten gestapeld, afgesloten met een laagje olie en bovenaan een deksel dat in de meeste gevallen de tand des tijds niet overleefde...De grote schotels stonden tijdens de maaltijd in het midden van de tafel en eenieder at met een lepel uit dezelfde schotel, zijn 'nonno' of grootvader, had het allemaal nog meegemaakt.
We zagen ze zelf in heel strakke interieurs en ook in country houses, overal erg mooi en als Francesco ons met niet weinig trots zei dat zijn potten zelfs in Barabara Streisand haar interieur beland waren, was dit voor hem een bonus die ons in zijn ogen onmiddellijk over de streep moest halen....La Streisand of niet, we waren toch al van plan om ze te kopen en vorige week kwam een hele lading toe in Schilde, eentje staat in de keuken van de hoeve in Vremde met al mijn houten lepels er in en toen ik risotto maakte gisterenavond en een houten lepel uit mijn mooie pot haalde kwam Zuid Italie weer een beetje dichterbij..


28-10-2017 | ​Tafeltje dekje

De winkel is een plaatje, in een zestal verschillende stijlen dekten we tafels. En wat ons zelf meer en meer zint is de combinatie van oude en nieuwe voorwerpen: Neem nu het nieuwe servies Abesses, wit met een klein grijs randje, Wij combineerden het met een schotse ruit, enkele eikeldopjes, wat mos en witte heide. Leg er bestek bij met hoorn accenten en je 'wild'tafel heeft er ineens een pak charme bij!
Voor het oude servies in blauw en wit, stempelden we kleine naamkaartjes en beschilderden we eikenbladeren met goudverf, met een eenvoudig naturel koordje knoopten we de servetten, het gouden blad kreeg zijn rappel in het subtiele gouden randje van het servies, aangevuld met het zilveren bestek heb je een echte feesttafel in geen tijd. De rest van de gouden bladeren hingen we in een takkenkrans samen met enkele veren.
En nu een lekker wijntje en genieten van al dat moois!


28-10-2017 | ​De laatste zomer kleuren

De nieuwste collectie tafelkleden uit Litouwen heeft prachtige kleuren, een heel mooie hoogzomerkleur is curry of eerder kurkuma, een prachtig warm geel dat samen met de bruine herfstbladeren en wat gele sierappeltjes een prachtig effect heeft. En mocht u het iets te fel vinden, dit wordt zeker in de zomer een prachtige zomertafel, de zon krijgt u er gratis bij...


23-10-2017 | ​Feesttafels

Om in de sfeer van Halloween te blijven hier een supergemakkelijk en eyecatching ideetje; Neem enkele harde grote peren ( of appels) belangrijk is dat ze goed hard zijn! Koop een spuitbus met zwarte verf of neem een dikke kwast en verfpot met zwarte verf, schilder je peer. Als alles droog is, knoop je een lintje rond het steeltje en maak er met een schaar krulletjes zodat je gekrulde haren krijgt, neem oranje of zwart als je in de Halloweenkleuren wil blijven.
Zoek in je kerstversiering twee zilveren miniballetjes, die op een ijzerdraadje zijn ideaal, en prik ze als twee oogjes in je peer. (In veel winkels vind je nu al kerstversiering )Met een witte correctiestift , type tippex, teken je een rij tanden en neusje op de zwarte peer....en klaar zijn je griezelmannen.
Je kan ze presenteren op een glas of zoals wij deden op een taartschotel en een mosbedje en rondomhangend zwarte ijspegels
Ter afwisseling kan je ook nog wat wilde kastanjes een gezichtje geven, effect verzekerd!


 

 

 
 
Wenst u op de hoogte te blijven van alle speciale verkopen en acties,
geef dan hier uw mail adres in :

E-mail : *
 

 
Bezoek ons op Facebook

De Zilveren Beer - Schilde
Engels Antiek
Turnhoutse baan 232
2970 Schilde
Tel 00 32 (0) 3 385 33 62
E-mail : info@dezilverenbeer.be
Open dinsdag tot zaterdag 11 tot 18

Webdesign : www.arteno.be