Graag delen we onze passie 


20-03-2018 | ​Ons mooie Bestek


Wie ooit al eens de kans kreeg met massief zilveren bestek te eten weet het; het proeft anders. Onze voormalige zilversmid wist het ook en kende de verklaring ervoor, massief zilver neemt de warmte van je hand en mond snel over en proeft daarom 'zachter en neutraler'. Hij dronk zelfs zijn water met een zilveren beker...'Hoe meer je het gebruikt , hoe minder je moet poetsen ' was ook één van zijn uitspraken en hij had gelijk. En bovenal zilver is zo mooi en als u dat wil zien , spring dan zeker eens binnen tijdens onze zilverweek, de uitgestalde oude bestekken werden allemaal opnieuw gepolijst en zijn echte pareltjes


17-03-2018 | voorjaar in blauw en wit

Blauw , wit en zilver zijn een schitterende combinatie, voor het mooiste effect bij je voorjaarsdecoratie kies je voor één sfeer of kleur en die laat je steeds weer terug komen. In je bloemen, je eieren en je recipiënt, zo versterk je juist de sfeer. Kies zeker voor bloemen en takken die bij het seizoen passen en die je dus nu in de natuur terug vindt. Ideaal in dit seizoen zijn viooltjes, hyacinten met bol en de eerste druifjes die je overal kan kopen. Deze decoraties houden erg lang en dat is mooi meegenomen. 


17-03-2018 | voorjaar in blauw en wit
12-03-2018 | Het begint al te schitteren

Nog vier dagen en onze winkel is veranderd in een schitterend geheel. Veel van de stukken uit Engeland zijn al aangekomen, nu nog twee dagen naar Engeland om het laatste op te halen, vanaf donderdag zal alles  klaar zijn, kom zeker kijken het wordt één schitterend feest!
En omdat Pasen in aantocht is hebben we ook enkele mooie stukken voor de paastafel uitgekozen, eiersetjes voor 4 of 6 persoenen en drie Victoriaanse  eggholders, een groot voorwerp in de vorm van een ei waarin 4 eieren konden warm gehouden worden...


07-03-2018 | Leeds dorp

Leeds dorpje, onbekend in tegenstelling tot het kasteel Leeds castle, maar zeker met een staalblauwe hemel, hemels mooi. Met de sneeuwklokjes rond het kerkje op hun best en enkel wat wandelaars met laarzen door de weiden... een plaatje. Vaut le detour ...zou Michelin zeggen


26-02-2018 | ​Onmisbaar in de kou

Onmisbaar in de kou
Een warm dekentje in je lievelingskleur, een goed boek en een warme tas thee... meer moet dat niet zijn


23-02-2018 | ​Shaker-wijsheid

Wie ooit in de boerderij de keuken zag en er door gecharmeerd werd, kreeg waarschijnlijk de uitleg dat het een 'shakerkeuken' was. Of beter gezegd geinspireerd op de Shaker-meubels. Shakers waren een groep engelsen die in de 18de eeuw naar de oostkust van Amerika uitweken, daar een nieuwe gemeenschapsvorm uitbouwden en vandaag de dag eco-vriendelijk zouden genoemd worden. Daarenboven werden ze vooral bekend voor hun meubels, gebogen dozen en kapstokjes of pegrails. Beauty through utility en 'Do your work as though it were to last a thousand years and you were to die tomorrow'waren hun leuze en dat leverde heel mooie, eenvoudige voorwerpen op die met veel zorg gemaakt werden. Ze waren ook bekend voor hun zaadwinning van groenten en planten en hun manier van een moestuin aanleggen was heel goed doordacht: planten staan in rijen van oost naar west ( zo kan de zon 's morgens en 's avonds tussen de plantjes schijnen en verschroeien de wortels niet in de zuiderzon op de middag.) Companion planting' was een andere wijsheid ; 'plantjes in gezelschap' met bv afwisselend worteltjes en uien om insecten te ontmoedigen, tomaten en basilicum,goudsbloemen en broccoli enz enz. Denk er aan als u zelf een moestuintje aanlegt... het is zoals bij de mensen wonen in leuk gezelschap is zoveel prettiger en daarenboven het oogt ook veel gezelliger in de moestuin...


17-02-2018 | voorjaarsboeketjes

Niets mooier dan kleine voorjaarsboeketjes. Maar hoe krijg je het natuurlijke effect ? 
Kies voor verschillende pastel kleuren, in combinatie met geel. Zorg ervoor dat je bloemen ook een verschillende vorm hebben. Knip uit de tuin enkele takjes die net in blad komen, of zet ze enkele dagen binnen in de warmte en je zal groene knopjes zien verschijnen. Katjes zijn ook uitstekend.
Kies glazen bokalen uit, van verschillende vorm en hoogte. De opening mag niet te groot zijn, anders valt je boeket uit elkaar. 
En nu aan de slag :  haal de bladeren van de stelen af, zorg ervoor dat er geen bladeren onder water staan, dat zorgt voor schimmel en vuil water. ,  takjes die aan elkaar zitten scheur je af. Begin met de takjes . Vul dan aan met enkele bloemen die je op ongelijke hoogte knipte. Steek een voorjaarsboeket niet te vol. Er moet juist een beetje ' licht ' door je boeketje komen. En klaar is je boeket


14-02-2018 | You are my Valentine

Toen we gisteren in Engeland waren zagen we het weer eens, overal werden Valentijn kaarten verkocht, zelfs in de groot warenhuizen. Op Valentijn 14 februari wisselen geliefden geschenken en brieven ‘ valentijntjes ‘ uit waarin de liefde wordt verklaard of zelfs een huwelijksaanzoek wordt gedaan.
Het is de feestdag van de heilige Valentinus , die waarschijnlijk leefde in de 3e eeuw na Christus en in Rome de marteldood stierf. 
In het oude Rome was 14 februari de feestdag van Juno, de godin van de vrouw, de trouw en het huwelijk.
 Op 15 februari volgde het feest van de Lupercalia. Jongens en meisjes leefden vrij gescheiden in Rome, maar bij deze festiviteiten werden alle meisjesnamen op een klein papiertje geschreven en in een kruik verzameld. De jongens trokken hieruit een naam en dit meisje zou gedurende de festiviteiten hem vergezellen.
 
Dit heidens gebruik werd in 496 n. Chr. door paus Gelanius afgeschaft. Hij behield wel het loterij systeem, maar liet op de papiertjes de namen van heiligen schrijven. Het was de bedoeling jouw heilige gedurende het jaar te imiteren.
Echt populair werd dit gebruik echter nooit , geen heilige kan tegen een verliefd koppel op. 
 
In de Middeleeuwen geloofde men dat 14 februari het begin was van de paartijd van de vogels, en dit paste wonderwel bij de idee dat Valentijn een dag vol romantiek moest zijn.
 
Vooral in Engeland bleef  deze dag bekend bij de jongelui als ‘ the day to fall in love ‘.
Tortelduiven, bloedende harten, pijlen en bogen of cupido’s zijn de vaste ingrediënten. Duiven kiezen elkaar  voor het leven en worden daarom beschouwd als symbool van trouw. 

Het was uitermate belangrijk op welke manier de brief of kaart geschreven werd. Zo moest dit altijd met pen en inkt gebeuren, potlood bracht ongeluk.
Het was een gunstig teken als de hand bij het schrijven beefde, want dan werd de liefde beantwoord.
Een inktvlek maakte de toestand nog rooskleuriger, want dit betekende dat de geadresseerde aan je dacht terwijl je de kaart schreef. 

Met Valentijn worden er wereldwijd 180 miljoen kaarten verzonden, na Kerst neemt  Valentijn  een mooie tweede plaats in. Ongeveer 85 procent van de Valentijnkaarten worden door vrouwen verzonden . 
 
 
Uit een Almenac uit 1757 
          “Oft have I heard both youth and virgin say
          Birds choose their mates, and couples too, this day;
          But by their flight I never can divine,
          When I shall couple with my Valentine. “


10-02-2018 | gele voorjaarsbloeiers

wie naar buiten gaat ziet de eerste tekenen van de lente al. Onze favoriete en trouwens een van de eerste jaarsbloeiers is de hamamelis of de toverhazelaar. De bloemen zitten in clusters vast aan de takken, en de bloemblaadjes bevriezen niet. Omdat er nog geen bladeren aan de bomen staan vallen de bloemen erg op. Je vindt toverhazelaars met rode, witte of roodbruine bloemen, maar wij zien de gele het liefst. Het valt ons trouwens elk jaar op dat er heel veel gele bloemen zijn in het voorjaar, primula's, narcissen in alle maten en vormen, mimosa, katjes....En zeg nu zelf, na de grauwe wintermaanden vrolijkt al dat geel een mens wel op. Als je een tak binnen zet, kies dan voor een eenvodige vaas, want eenvoud siert in dit geval. Een transparante vaas met helder water voldoet uitstekend . Leg er nog een geel kussentje of dekentje bij en je haalt de warmte binnen.
 


03-02-2018 | De bollenvazen

Het is nog even wachten op de lente buiten, maar binnenshuis kan je de lente al aankondigen met een leuke bollenvaas. Je hebt er twee maal plezier van : de bloem en het vrolijk gekleurde glas... 
In de 17e eeuw ontstond de ' Tulpomania ' de tulpengekte bij onze noorderburen. De Hollanders exporteerden hun bollen over de hele wereld en sommigen waren zelfs een grachtenpand waard ( de semper Augustus werd in 1635 voor 6000 gulden verkocht ) ! De tulpenwindhandel stortte in maar een eeuw later was het weer zover : de Hyacinthmania . De gegeerde bollen werden ook op water gekweekt en om de geurige bloemen binneshuis te etaleren werden er al snel prachtige bollenvazen gemaakt. In de 19e eeuw namen de victorianen, plantenliefhebbers als ze waren, deze traditie terug op en ook in onze contreien werden vazen geproduceerd. Er waren vazen voor hyacinten, maar ook voor tulpen, sneeuwklokjes en krokusjes. In feite moest je de bol in het najaar in een donkere warmere omgeving op het water laten groeien tot er wat groen te zien was, en dan kon je de bol binneshuis verder laten ontwikkelen. Tegenwoordig vind je overal ' geforceerde ' bollen. Spoel het zand er goed af, knip de wortels een beetje bij zo nodig en zet ze boven een beetje water in je vaas. 


28-01-2018 | ​Mooie portretten in Windsor

Een aantal jaar geleden vonden we een ets met een voorstelling naar een schilderij van Anthony Van Dyck. De uit Antwerpen afkomstige schilder was de Engelse portret hofschilder bij uitstek en maakte meer dan 40 portretten van edellieden uit de omgeving van het Engelse hof. De prent die we kochten was een echte vondst, ze stelt de vijf oudste kinderen voor van Charles I en is een gravure naar het schilderij dat zich in Windsor castle bevindt, in spiegelbeeld, zoals het hoort. Men graveerde nl rechtsreeks op een koperplaat waarop een dunne waslaag aangebracht was, nadat de tekening volledig gekopieerd was, legde men de plaat in een etsbad, waar de was dunner was werd de koperplaat 'ingeetst'. Wanneer men nadien de plaat inwreef met inkt en op papier afdrukte in de pers, kwam de tekening er in spiegelbeeld uit.
Op de prent zie je van links naar rechts, prinses Elisabeth met haar zusje Ann op de schoot, Prins Charles ( II) met zijn hand rustend op de kop van een reusachtige mastiff-hond, naast hem James, duke of york, en tot slot rechts Prinses Mary.
De jongens droegen, tot hun zesde jaar ook een lange rok, je kon ze onderscheiden van de meisjes door het parelsnoer. De kinderen zijn ook volgens de laatste mode gekleed, veel satijn, kant en mooie mutsjes. Vooraan links zie je nog een kleine 'King Charles Spaniel'-hond.
Ze zien er wel guitig uit maar boomklimmen zal toch niet tot hun bezigheden behoord hebben...
Het is een unieke prent en zelfs al zou ze niet van Van Dyck zijn,het is prachtig hoe de kinderen erop staan samen met hun honden, een koninklijk huiselijk tafereeltje...


20-01-2018 | ​Paulina

Paulina
Een van onze blogs die we trouw volgen enkel voor de mooie foto's is rowen and wren. Ze zijn zelf hoofdzakelijk vormgevers van artikels voor tijdschriften. Soms verwijzen ze naar andere websites of instagrams die ze mooi of interessant vinden en deze week stond er een verwijzing naar paulina velobloom, of dit haar echte naam is kan ik niet achterhalen, alles is geschreven in het zweeds of deens en is voor mij dus eerder chinees...maar haar boeketten... man man man dat is echt wat voor ons! Het lijkt alsof ze elk boeket al fietsend ergens langs de berm geplukt heeft en daarmee stelt ze de meest natuurlijke bloemenboeketten samen die ze dan fotografeert. Toegegegeven op elke foto staat ze met een andere outfit , dus zo 'toevallig fietsend' zullen de bloemen ook niet geplukt zijn maar het zijn ook mijn lievelingsbloemen; cosmos en dahlia's die de hoofdtoon vormen en dat maakt alles goed!
Vorig jaar waren we in Great dixter en ook daar stonden de prachtigste cosmos bloemen, van deze eenjarigen hadden ze echter geen enkel zaadje te koop, ik heb er stiekem wat meegnomen.En ik weet wat te doen vandaag, het regent toch, dus via het interenet bestel ik de meest mooie bloemenzaden van de cosmea bipinnatus en zo'n plat zakje past in elke enveloppe, dus nog even geduld en mijn 'wilde fietsboeketten' worden misschien ook fotogeniek ...en anders staan ze prachtig op de keukentafel!


20-01-2018 | Vogels kijken

Ondanks de hevige wind en het regenachtige weer kan je 's morgens vroeg de vogels al horen, wij breidden onze collectie postkaarten van jonge engelse kunstenaars uit en bijna een vierde ervan heeft vogels als onderwerp, allemaal op een eigen wijze afgebeeld maar allemaal even mooi, je hoort ze als het ware sjielpen als je naar de kaarten kijkt...de lente is op komst!


04-01-2018 | Januari is opruimmaand

We wensen iedereen een goed nieuwjaar en beginnen zelf met goede voornemens: alle kerstversiering gaat terug de kelder in en alle sterren mogen weg tot volgend jaar. Gelukkig hebben we Isabelle die supergoed georganiseerd is en ons helpt alles terug mooi per soort te verpakken en weg te bergen! het mag gezegd , onze kelder is al heel wat overzichtelijker geworden en zo vinden we zeker alles mooi terug over 11 maanden! Nu is het tijd voor iets fris; veel wit en blauw en frisse takken en bloemetjes...de sneeuwklokjes zijn onze favorieten ...Ik kan niet wachten om terug naar Engeland te gaan en ga ook dit jaar de eerste keer een kleine omweg maken; vlakbij Leeds castle, heb je Leeds dorp en rond het oude kerkje dat wat hoger ligt dan het kronkelend baantje is een schots en scheef gezakt kerkhof met oude stenen waartussen de sneeuwklokjes , en later de wilde paaslelietjes, hun gang mogen gaan , als plantenliefhebber kan je niet beter rusten ....


29-12-2017 | ​2018 en Hygge

Je hebt er waarschijnlijk in 2017 ook al van gehoord; Hygge is een 'levenshouding' die de Denen hoog in het vaandel dragen en die vooral in de koude wintermaanden belangrijk is. Het is eigenlijk een synoniem van gezellig, knus, knuffelen, warmte...
Kortom alles wat je in de winter doet onder een warm wollen schots dekentje met een lekkere tas thee...toeval of niet; wij hebben dat in huis in De Zilveren Beer, dus als je wil Hygge kom dan eens langs je voelt je al een beetje meer 'hygget' als je eens rondgesnuisterd hebt tussen al die gezellige voorwerpen in onze winkel....


19-12-2017 | Groen en rood , altijd kerst

Eenvoudig en mooi om mee te nemen in plaats van een boeket of uw tafel te versieren; een windlicht met kaars, wat mos eromheen en dan afwerken met wat veenbessen, rode appeltjes en wat goudgespoten vruchtjes. Binnen of buiten, altijd een blikvanger...herhaling is nog mooier.
Heb je geen tijd meer of geen inspiratie? Je kan ze bij ons kant en klaar kopen, als je wil zelfs in geschenkverpakking.Het is een boeket dat lang goed houdt en waar je geen omkijken naar hebt...Ideaal dus als geschenkje voor de gastvrouw of gastheer...


16-12-2017 | ​Nog op zoek naar een speciaal cadeautje?

Nog op zoek naar een speciaal cadeautje?
Zoek je nog iets voor een tuinierder? Moestuinieren is helemaal 'hip' . Wil je echt iets speciaals? We hebben enkele prenten uit de encyclopedie van Diderot en D'Alembert.Deze bestond uit 28 delen in Frankrijk gepubliceerd tussen 1751 en 1772. Denis Diderot en Jean d'Alembert waren de redacteuren.de prenten tonen heel ingenieuze systemen om optimaal te tuinieren en je kan er nog steeds iets van leren.


11-12-2017 | De kerstboom

De kerstboom voor de grote schuur is groot dit jaar , erg groot, gelukkig komt hij niet van ver want met zijn acht meter hoogte zat de helft in de auto, de rest hing erbuiten: de werkmannen die hem in de auto hielpen vroegen '....is dit voor verborgen camera? Madame....'. Nu nog lichtjes, slingers, linten en we zijn helemaal in kerstsfeer


10-12-2017 | Kaasplanken, de ideale opdienschotels

Veel volk te ontvangen?
Volgende week hebben we al een eerste kerst-event voor de boeg met veel volk, heel veel volk. Er worden minisandwiches met een glaasje uitgedeeld en wat kerststollen als zoetigheid achteraf....Om te serveren worden het dit jaar de grote ronde 'kaasplanken',geen kleine mandjes meer waar alle broodjes op elkaar liggen en waarvoor je drie keer terug moet naar de keuken om 'aan te vullen'.Veel broodjes naast elkaar mooi geschikt op de planken, dat wordt niet enkel praktisch maar ook heel mooi...

 


09-12-2017 | The bishop

Een hartverwarmende drankje van hoofdzakelijk warme porto met veel suiker, dat al sinds de 18 de eeuw gedronken werd op feestelijke koude winteravonden. Wij hebben er een hedendaagse draai aan gegeven:
neem één fles porto van 75 cl, een liter appelsap ongezoet en liefst biologisch ( die smaakt iets zuurder, één onbespoten sinaasappel ( als je die niet vindt kan je een gewone sinaasappel onder warm stromend water en met een hard borsteltje schoonboenen) een twintigtal kruidnagels. Steek de kruidnagels in de appelsien, snijd ze in acht stukken, meng de porto met het appelsap en leg de sinaasappel hierin en verwarm tot net onder het kookpunt. Laat een kwartiertje staan en warm dan terug even op. Haal de sinaasappel eruit en schenk de bishop warm in wijnglaasjes.Het fruitsap maakt het geheel minder alcoholisch om het extra feestelijk te maken of na een winterse wandeling voeg je er nog wat rozijntjes aan toe en wat amandelschilfers


09-12-2017 | decoratie met kruidnagel en sinaasappel

De combinatie van kruidnagel en sinaasappel geeft een heerlijke kerstgeur, en heel makkelijk zelf te maken. Neem een sinaasappel of een mandarijn, liefst met dunne schil; Steek er kruidnagels in in een patroon dat je mooi vindt. Variatie is hier de boodschap; Als je de vrucht helemaal vol steekt in kaneel rolt en dan in een donker papier wikkelt voor een tiental dagen blijft heel erg lang goed; De mijne zijn zeker 10 jaar oud en geuren nog steeds. Wil je enkel een leuke decoratie dan steek je er maar enkele kruidnagels in, de vrucht zal een weekje goed blijven maar ondertussen je huis wel heerlijk parfumeren; Meng de vruchten met goud gespoten noten, gouden kerstballetjes en klaar is je decoratie. Een variant hierop is de halve sinaasappel waarin je een kaars gesmolten hebt; Op de rand steek je ook kruidnagels.Begin met je sinaasappel te persen, lepel de rest van de velletjes eruit, steek de rand vol met kruidnagels. Smelt enkele oude kaarsstompjes in een confituurbokaaltje in de oven aan 90 graden. Om morsen te voorkomen, plaats je het geheel in een vuurvast schoteltje bekleed met aluminiumfolie. De wiekjes en onreinheden zakken automatisch naar beneden in het gesmolten kaarsvet. Je kan een nieuw wiekje gebruiken, maar gemakkelijker is een dun restje kaars van ongeveer 6 cm te gebruiken ;hou dit in het sinaasappelkuipje en giet het kuipje voor de helft vol met gesmolten kaarsvet. Laat dit eerst uitharden. Je hebt nu een kaars die middenin een 'gestold plasje' kaarsvet recht staat. Vul verder aan met gesmolten kaarsvet en om wat extra geur toe te voegen strooi je in het kaarsvet wat kruidnagel- of kaneelpoeder, roeren is niet nodig , het mengt vanzelf. Alles laten uitharden en mocht er nog een stuk van je 'wiekkaars' uitsteken boven je kaarsvet- oppervlak,dan rest enkel nog je kaars even te laten branden tot het uitstekend stuk van de wiekkaars opgebrand is. Je kaars is klaar om heerlijk te geuren tijdens de kerstdagen!


03-12-2017 | Kijken naar Downtown Abbey maar dan echt

Er is een serie op BBC die ik maar al te graag opneem om later rustig te bekijken: Mary Berry Stately Houses. Mary is de presentatrice van 'the Bakeoff' het programma dat we bij ons kennen als ' de beste bakker van Vlaanderen'.
Mary is echter heel bekend in de UK voor haar historische recepten, ze heeft ook een eigen bak-producten-lijn, en ik moet toegeven , haar roasting-tin of bakplaat die ik in een brits grootwarenhuis kocht, is niet slecht. Maar wat je nu kan volgen op bbc is echt wel leuk. Mary gaat elke week op bezoek in een 'Stately house' , dus een erg grote doening, waar ze met de eigenaars praat over wat er vroeger in het huis gebeurde en wat ze er nu mee aanvangen om de hoge onderhoudskosten wat te verlichten. Uiteraard komt er ook wat koken en eten te pas aan het programma en dan steekt Mary de handen uit de mouwen met een traditioneel engelse recept. Deze week was Highclere castle aan de beurt, beter bekend als Downton Abbey. Ze praat er met Lady Fiona Carnaveron, leert hoe het hele kasteel draaiend wordt gehouden, neemt een kijkje in de moderne keuken van het kasteel en ziet hoe de jonge jachthonden ongelooflijk gedisciplineerd opgevoed worden om eenden en ander wild op de jachtweekends terug te brengen. Uiteindelijk maakt ze enkele gerechten in de keuken klaar en schuift mee aan aan een galadiner waar gasten van allerlei slag aanschuiven! Zelfs als u de serie Downton Abbey niet volgde, loont het de moeite om te zien hoe dergelijke' firma's' de 21ste eeuw overleven en als u niet van het scherm weg te slaan was tijdens Downton, loont het zeker de moeite om het huis in zijn echte functie te bekijken.
MaandagOCHTEND om 8 uur engelse tijd dus onze tijd 9 uur wordt het programma heruitgezonden op BBC 2, zet uw recorder klaar of neem voor één keer het ontbijt voor de tv, u zal het zich niet beklagen!


01-12-2017 | ​Inspiratie ...

Nog geen idee wat je dit jaar weer cadeau geeft? Wij hebben weer veel ideetjes, waarom bv geen mooi tafelkleedje of een set servietten, al vanaf 35 euro heb je een zomers tafelkleed, wil je linnen dan vind je zeker een mooie kleur tussen onze nieuwe collectie, of bent u toch eerder voor uniek en oud? Onze ruwe noordzeeblauwe en koffieboonbruine tafelkleden met grote afmetingen zijn dan echt iets voor u, en zoekt u geen cadeautjes?U Vindt zeker ook iets voor uzelf !


30-11-2017 | Een kerstmenu om 'U' tegen te zeggen

In Engeland vonden we een verzameling oude kaarten en daarbij zaten twee menu kaarten van 1904 voor een uitgelezen diner in Mersey Bank in Manchester. Het menu is fraai versierd met een landelijk geklede dame of andere allegorische figuren die zeker niet tot het landbouwerstype horen. Maar wat nog meer opvalt is het menu dat men die avond zou eten en dat in -slecht- Frans was opgesteld.Al in de eerste zin Huitres au naturel a la citron ( au citron zou juister zijn) zie je dat de Franse vertaling enkel dient om het menu nog meer aanzien te geven en de gasten te impressioneren ( om het dan ook met een frans woord te zeggen). Maar wat een menu!
Na de oesters volgden twee soepen waarvan één met schildpad, een soep waar je nu de hele groene partij voor aan je voordeur zou krijgen! Dan aspergesroomsoep, erna wat zalm, Blanchailles op zijn duivels, ik heb het ook moeten opzoeken maar het zouden jonge ansjovissen of sardines moeten zijn..
Erna volgen nog kalfszwezerik, kwartels,lam,kalkoen,tong . Vervolgens de 'Rots', waarschijnlijk bedoelden ze Rotis of gebraad ;patrijs,eend sinaasappelsla en dan alle zoetigheden; en gek genoeg nadien nog eens eitjes van de pluviervogels ( een soort kwartel) in aspic, om af te sluiten met ijs en nog eens 'dessert' wat blijkbaar nog iets anders was dan de 'sucrés' of zoetigheden ervoor!
Het deed me denken aan de film 'Babettes fest' waar een franse kokkin voor een zeer strenge kleine geloofs-gemeenschap een feestmaaltijd klaarmaakt met het geld dat ze in een loterij wint...Op het einde van de maaltijd is iedereen wat liever voor elkaar en wordt er echt gefeest, maar zonder zo'n 20 gangen menu wordt het ook best gezellig!


27-11-2017 | Wij haalden de sterren uit de hemel!

Het is weer zover, na een hele week hard zwoegen en alle hens aan dek, deden we vrijdag de deuren open voor onze kerstdagen. GEVEN MAAKT GELUKKIG ! is het moto dit jaar en zeker in deze maanden van overvloed word je van geven echt blij!
Wij delen graag onze kennis en laten u graag genieten van al dat moois! Met een portootje en wat stilton, wat kaarsjes en mooie kerstversiering, wordt u zeker blij en wij dus ook!
 


27-11-2017 | Stella stelt het goed

De nieuwste huisgenoot in Vremde, Stella de kleine Jack Russell, stelt het erg goed. Onze Ster of Stella- is goede maatjes met Jules en het is vertederend om te zien hoe goed hij voor haar zorgt en haar beschermt! Nog een beetje geduld en ze zal met een schots geruit strikje wel eens meekomen naar Schilde, en hier geldt dan; enkel kijken -niet kopen.... Niet moeilijk te begrijpen dat veel mensen verleid worden om zo'n schattige pup in huis te halen...maar daarin moeten we de engelsen bijtreden: rond deze tijd zie je op de achterruit van auto's heel vaak de sticker; 'A dog is not just for Christmas.....'


20-11-2017 | Kerstkaarten

Als half-engelsen, kunnen we echt niet achterblijven; de engelsen zijn de grootste 'kaartenverzenders 'ter wereld . Ieder dorp iets groter dan een voorschoot heeft een 'papershop' met een uitgebreide keuze aan wenskaarten en  zeg nu zelf wat doet er meer glimlachen dan een mooi kaartje van iemand waar u lang niet van hoorde? Wij zorgen dit najaar voor de mooie kaarten, zorgt u voor de bestemmeling?


17-11-2017 | ​70 jaar wie doet beter?

70 jaar wie doet beter?
De queen en prins Philip zijn over drie dagen ,20 november, 70 jaar getrouwd en dat is toch wel een grote uitzondering! Wat er ook van gezegd wordt ze zien er allebei nog kranig uit. In het koningshuis wordt dit privé gevierd, de rest van Engeland mag thuis een glaasje champagne drinken op hun nog steeds regerende monarch. 
Charles is ondertussen de eerste kroonprins die aan de leeftijd van 69 jaar! , ( een leeftijd waarbij een normale persoon al met pensioen is) nog aan zijn carrière moet beginnen, of het er ooit nog van komt is maar de vraag, het zal volledig van zijn moeder afhangen, elk jaar-en nu dus ook- fluistert heel de UK dat ze aan de voorbereiding van haar machtsoverdracht begint... enkel zij zal het ons laten weten. Cheers mum wij drinken er ook een glaasje op!


12-11-2017 | ​Daar komen de feesten

Deze en vorige week waren we in Engeland, de eerste week zag alles oranje en zwart van de halloween gekte. De Sint geraakt blijkbaar niet over het kanaal en vorige week was alles al in kerstsfeer versierd.Maar op 5 november hebben ze Guy Fawkes night met overal vuurwerk en grote brandstapels hoger dan huizen!,aan de rand van de dorpen, echt de moeite om eens mee te maken. 
Wij logeerden ooit in een klein dorp en de lady van de B&B was zo vriendelijk ons erop te wijzen dat we moesten reserveren in een plaatselijke pub. Dat was iets wat we nooit deden en we dachten dat het dus wel wat overdreven was , maar lieten haar toch een plaatsje in 'The cat' voor ons houden anders geraakten we volgens haar zeggen niet binnen...Groot was dus onze verwondering toen er in het slaperig dorp tegen valavond plots honderden, echt honderden kinderen met zelfgemaakte lantaarns en vuurvlammetjes erin, in een grote stoet door het dorp trokken, naar 'the Green', een groot veld buiten het dorp gelegen waar een immense brandstapel stond. Toen de eersten aankwamen moesten de laatste kinderen nog vertrekken uit het dorp, en alle ouders, grootouders, vrienden liepen mee, allemaal lichtjes die door het niet verlichte landschap trokken, we waanden ons 100 jaar terug! En ja hoor de brandstapel werd onder luid gejuich aangestoken, de plaatselijke brandweer was overal in de buurt en als alles na een dik uur bijna uitgebrand was, keerden the villagers terug naar het dorp. Onze gereserveerde plaatsen in de pub waren dus echt niet overdreven, we kregen een mooi plaatsje en zagen na ons heel wat gezelschappen teleurgesteld verderzoeken...
De Sint heeft bij ons succes maar aan de populariteit van de Engelse dorpsfeesten kan hij nog een punt zuigen!


04-11-2017 | Superzacht!

De nieuwe dekens vallen bij iedereen in de smaak , 'Feline' heeft blijkbaar de zachtste en warmste plaats in huis gevonden...met dit weer komen de schotse wollen dekens van De Zilveren Beer echt van pas!


03-11-2017 | ​Een beetje Zuid Italie in Schilde

Al enkele jaren proberen we ook buiten Engeland op zoek te gaan naar mooie voorwerpen. We raakten dus helemaal in de ban van Zuid Italiaans aardewerk uit de late 19de eeuw.
Eenvoudig , cremekleurig en vooral heel charmant en bruikbaar. In Italie kregen we van Francesco, een verwoed verzamelaar de kleine geschiedenis uitgelegd. De hoge potten waren gebruikt om ansjovis in zout op te leggen, ook gedroogde tomaten, olijven en andere etenswaren werden in de cremekleurige terracotta potten gestapeld, afgesloten met een laagje olie en bovenaan een deksel dat in de meeste gevallen de tand des tijds niet overleefde...De grote schotels stonden tijdens de maaltijd in het midden van de tafel en eenieder at met een lepel uit dezelfde schotel, zijn 'nonno' of grootvader, had het allemaal nog meegemaakt.
We zagen ze zelf in heel strakke interieurs en ook in country houses, overal erg mooi en als Francesco ons met niet weinig trots zei dat zijn potten zelfs in Barabara Streisand haar interieur beland waren, was dit voor hem een bonus die ons in zijn ogen onmiddellijk over de streep moest halen....La Streisand of niet, we waren toch al van plan om ze te kopen en vorige week kwam een hele lading toe in Schilde, eentje staat in de keuken van de hoeve in Vremde met al mijn houten lepels er in en toen ik risotto maakte gisterenavond en een houten lepel uit mijn mooie pot haalde kwam Zuid Italie weer een beetje dichterbij..


28-10-2017 | ​Tafeltje dekje

De winkel is een plaatje, in een zestal verschillende stijlen dekten we tafels. En wat ons zelf meer en meer zint is de combinatie van oude en nieuwe voorwerpen: Neem nu het nieuwe servies Abesses, wit met een klein grijs randje, Wij combineerden het met een schotse ruit, enkele eikeldopjes, wat mos en witte heide. Leg er bestek bij met hoorn accenten en je 'wild'tafel heeft er ineens een pak charme bij!
Voor het oude servies in blauw en wit, stempelden we kleine naamkaartjes en beschilderden we eikenbladeren met goudverf, met een eenvoudig naturel koordje knoopten we de servetten, het gouden blad kreeg zijn rappel in het subtiele gouden randje van het servies, aangevuld met het zilveren bestek heb je een echte feesttafel in geen tijd. De rest van de gouden bladeren hingen we in een takkenkrans samen met enkele veren.
En nu een lekker wijntje en genieten van al dat moois!


28-10-2017 | ​De laatste zomer kleuren

De nieuwste collectie tafelkleden uit Litouwen heeft prachtige kleuren, een heel mooie hoogzomerkleur is curry of eerder kurkuma, een prachtig warm geel dat samen met de bruine herfstbladeren en wat gele sierappeltjes een prachtig effect heeft. En mocht u het iets te fel vinden, dit wordt zeker in de zomer een prachtige zomertafel, de zon krijgt u er gratis bij...


23-10-2017 | ​Feesttafels

Om in de sfeer van Halloween te blijven hier een supergemakkelijk en eyecatching ideetje; Neem enkele harde grote peren ( of appels) belangrijk is dat ze goed hard zijn! Koop een spuitbus met zwarte verf of neem een dikke kwast en verfpot met zwarte verf, schilder je peer. Als alles droog is, knoop je een lintje rond het steeltje en maak er met een schaar krulletjes zodat je gekrulde haren krijgt, neem oranje of zwart als je in de Halloweenkleuren wil blijven.
Zoek in je kerstversiering twee zilveren miniballetjes, die op een ijzerdraadje zijn ideaal, en prik ze als twee oogjes in je peer. (In veel winkels vind je nu al kerstversiering )Met een witte correctiestift , type tippex, teken je een rij tanden en neusje op de zwarte peer....en klaar zijn je griezelmannen.
Je kan ze presenteren op een glas of zoals wij deden op een taartschotel en een mosbedje en rondomhangend zwarte ijspegels
Ter afwisseling kan je ook nog wat wilde kastanjes een gezichtje geven, effect verzekerd!


21-10-2017 | Feestelijk ontvangen

Tijd voor vrienden en familie.
van donderdag 26 tot zaterdag 28 oktober in onze winkel te Schilde.
Nu de herfst deze week echt begonnen is zijn we volop aan het brainstormen over de decoraties die we gaan maken voor de volgende week. Een goed begin is alvast er op uit te trekken en te verzamelen wat de natuur zo maar gratis en voor niets aanbiedt. Het gevallen blad, kastanjes, zeer overvloedig dit jaar , kleine pompoentjes, bessen, de eerste rozenbottels, mos ...noem maar op. 
Een feestelijke herfsttafel, een jachttafel met Schotse ruit, een spooky Halloween tafel en zelfs eentje voor de ochtend van 6 december, staan vanaf donderdag in de winkel gedekt
En om het feest compleet te maken geven we - 20 % op zilveren en verzilverde plateeau's tijdens deze drie dagen. 
Kom zeker even kijken voor inspiratie, en begin maar met verzamelen. 
Alvast een eerste tip : zorg voor overvloedig materiaal, drie pompoentjes geven geen effect, en voor een krans van bladeren heb je er heel veel nodig...

 


19-10-2017 | Over echte en andere honden

Geen engelsman die niet graag honden ziet...En wie bij de hond slaapt krijgt zijn vlooien of in dit geval zijn voorkeuren en zo hebben we Jules na de opendeurdagen verwend en is er vanaf nu een hondje bij. 'Stella', de Italiaanse ster van het huis, is een ruwharig jack russeltje en ondanks haar jonge leeftijd, 10 weken, met heel goeie manieren en allerschattigst. Ze komen erg goed overeen. Ze kan eigenlijk al alleen thuis blijven maar nu en dan zal ze meekomen naar Schilde om de keuken en het tuintje wat leven in te blazen!Gisteren liep ze binnen en buiten en had al snel door dat ze tot aan de keuekndeur mocht komen maar niet IN de winkel! 
Je kan al raden waarom het een jack russel geworden is, als je in Engeland rondloopt is denk ik één op drie honden een jack en zo'n fluffy ruwharige heeft iets extra schattig
Ik heb nog eens snel de kleine antieke hondjes in de winkel geteld en ja hoor, van de 12 miniversies die we momenteel hebben zijn er 6 terriers bij...


07-10-2017 | opendeur 2017

Komt u ook kijken?


29-09-2017 | Nu wordt het spannend

Als u vandaag of morgen in de winkel komt lijkt het eerder een verhuisfirma met al de dozen in het rond! De laatste bestellingen van dekens, nieuwe serviezen en tafelkleden zijn toegekomen en daarenboven gingen we deze week naar Engeland om al het zilver en gerestaureerde meubels op te halen!
Ondertussen is het brainstormen met mezelf; hoe decoreren we dit jaar? Als je rondom je heen kijkt is het echt moeilijk kiezen,in de najaarszon zet alles nog eens zijn beste beentje voor... In Engeland zagen we enkele erg mooie versieringen met kruiden en wilde bloemen en de kleine sierappeltjes roepen om geplukt te worden...Gelukkig valt er veel te decoreren en met al die oude serviezen en zilverwerk  ( er zijn twee prachtige mandjes mee teruggekomen van onze verzilveraar) wordt het een feest! Maar om dat te beoordelen komt u best zelf eens langs op de opendeurdagen!


22-09-2017 | Nieuw en oud linnen

Wij houden van mooi textiel. Sinds een tweetal jaren kopen we oud textiel aan. De charme van een geborduurd handdoekje of een wit gesteven serviette is onweerstaanbaar. Natuurlijk moet je opletten voor beschadigingen want textiel is verslijtbaar. Maar toch, sommige stukken zijn nooit gebruikt en linnen en vlas zijn erg sterk. Het oude linnen laten we op een natuurlijke manier kleuren in noordzee blauw en koffieboon bruin. We staan er altijd van versteld hoe mooi dit matcht met  oude serviezen. 
Linnen lopers met een rode of blauwe streep , oorspronkelijk gebruikt als strijkdoeken, liggen erg mooi op een keukentafel en de gestreepte place matjes gemaakt van oud katoen vrolijken je ontbijt op. 
Omdat we niet alle maten vonden in oud textiel zijn we op zoek gegaan naar weverijen. Uiteindelijk is onze keuze, na keuring van heel wat stalen en kleuren, gevallen op twee kleinere weverijen. 
Katoenen tafelkleedjes in kleine ruitjes uit de UK of effen linnen uit Litouwen vullen nu onze collectie aan. Tijdloos mooi. Ons linnen uit Litouwen is nog niet gearriveerd maar de mooie kleuren op staal waren veelbelovend, dus nog even afwachten...


19-09-2017 | ​Nog één keertje naar Engeland

Toch nog voor de opendeurdagen, het begint nu echt te korten. Het zilverwerk dat we de voorbije keren kochten hebben we in Engeland opnieuw laten verzilveren en het staat klaar en kan opgehaald bij onze engelse zilversmid, een echte vakman, ik ben benieuwd hoe de stukken er uit zien, en glim zelf een beetje van trots als hij ons complimenteert met de mooie stukken die we vonden. Gelukkig maakt hij er terug juweeltjes van, want soms hebben ze het hard te verduren gehad en zit er nauwelijks nog zilver op.
Vorige week werden ook de nieuwe dekens geleverd, onze tafelkleden zijn onderweg, de nieuwe serviezen aangevuld en we kregen de belofte dat de nieuwe collectie linnen tafelkleden op tijd recht uit Litouwen geleverd zal zijn, nu nog wat extra blikvangers in Engeland uitzoeken. Ik kreeg al enkele foto's door van mooie kleine meubeltjes- maar je moet ze zien in real life, een foto zegt echt nog niet alles...
En vanmiddag nog kleine sierpompoenen uithalen bij mijn kweker, de minipeertjes heb ik vanmorgen al verzameld , altijd even zoeken wat er voorhanden is, even een decoratie uitproberen en dan vermenigvuldigen, herhalen is de boodschap.
We geraken al helemaal in de juiste stemming


12-09-2017 | Herfst en opendeur in aantocht

Het is nog wel een drietal weken maar wij zijn al volop aan het plannen voor de opendeurdagen in de boerderij in Vremde. Deze week begint de herfst en dat is al duidelijk aan de natuur, het gras blijft langer nat 's morgens en de zon heeft een heel andere kleur, om van de bladeren nog maar te zwijgen. Voor onze winkel betekent dat in rechte lijn naar Vremde naar de opendeurdagen. Het is elk jaar een hele organisatie, alles inpakken, de meubels allemaal nog eens nachecken en in de was zetten waar nodig en alle serviesjes nog eens grondig wassen. Het grootste werk is misschien wel het poetsen van het zilver, het lijken wel andere voorwerpen als ze mooi opgeblonken zijn en Isabelle , onze medewerkster, heeft er een punt van eer van gemaakt alles zal blinken en inderdaad zelfs met dit donker weer zie je duidelijk het verschil!
Ik kan niet wachten om alles uit te stallen en te versieren, in de boerderij komt alles toch wel echt mooi tot zijn recht...


07-09-2017 | Hop ,hop ,hop....

Toen we vorige week door Kent reden op weg naar het noorden spotten we enkele 'oast houses '. Ja die ronde torens met conisch dak en geknakte schoorsteen. In Kent kan je er niet naast kijken, het is typisch Brits erfgoed. Toen in de 16e eeuw hop werd toegevoegd aan het Engelse bier voor de bittere toets begon in Kent de hoppeteelt. De lokale bierbrouwers deden het erg goed en in Londen steeg de vraag naar hop. Opgeslagen hop gaat echter vrij snel rotten en dus inventief als de mens is vond men de hopdrogerijen uit. 
Onderaan in de ronde toren werd een vuur gemaakt, de stoom en hete lucht droogde hop die erboven op een geperforeerde vloer lag. Nadien koelde men de hop af en klaar was de hop voor vervoer en een lekker bittertje in het glas. Trouwens als je in een pub een pint of half a pint bestelt van de tap wordt het glas tot aan de boord gevuld, dus geen schuim. A pint is tenslotte a pint .
De oast houses zijn al lang met pensioen, maar blijven met hun opvallende verschijning onlosmakelijk verbonden met de countryside in Kent. Ga zelf maar eens kijken, en als je het wat uitzoekt...in sommige kan je logeren.


25-08-2017 | tomatentaart

Ze zijn nu op hun best, de zomertomaten. Daarom deze hartige taart die je in een wip maakt.
Rol bladerdeeg op bakpapier uit in een ovenschotel en druk goed aan. Snijd tomaten in plakjes van 1 cm, gebruik verschillende soorten, zoals romatomaten die niet te veel vocht verliezen, maar ook halve kersttomaatjes , wissel maar af en voeg een handvol zwarte olijven toe. Strooi er zuiderse kruiden over zoals tijm en rozemarijn of wat je vindt in je kruidenrek en wat peper en grof zout. Giet een flinke scheut olijfolie over je taart. Verwarm de oven op 180 graden . Zet de taart er gedurende een 30 tal minuten in de oven.
Strooi er basilicum over na het bakken. Wil je het als volledige maaltijd dan kan je er ook nog wat geitenkaas over verdelen .
Zeg nu zelf, meer moet dat niet zijn...


23-08-2017 | ​Een Chippendale in mijn keuken

Ik ben al jaren verzamelaar van blauw-witte potjes voor op mijn keukenaanrecht. Superhandig voor klein 'necessaires', een handencrème als ik de hele dag in de tuin gewroet heb, een potje voor ringen in te leggen als ik een heleboel groenten moet schoonmaken, een bakje, vroeger om 'scheermessen' in te leggen en nu de bewaarplaats voor oorbellen waar na een uitje té spannende oorclipsen in belanden...
Nu en dan worden ze eens opgefrist en helemaal terug gewassen en deze week keek ik eens beter en onderaan een van die potjes bleek ik over een Chippendale in mijn keuken te beschikken! Een blauw-witte en niet zo gespierd als die andere Chippendales, maar ik heb hem zeker even graag in mijn keuken, hij klaagt niet, vraagt geen eten of drinken en bewaart geduldig mijn armbandjes zonder klagen en bovenal ik zie hem graag, hij mag blijven...


23-08-2017 | Een chippendale tussen mijn andere potjes op het aanrecht
16-08-2017 | Verwende kindjes

t Is vakantie en dan worden de kinderen extra in de watten gelegd; een pretpark, gaan spelen bij vriendjes, logeren bij de oma...Kinderen verwennen is van alle tijden; vorige week in Engeland hebben we daar maar eens te meer het mooie bewijs van gevonden; kinderrammelaars met fopspeen! Niet zomaar een plastieken tutter, nee zilveren rammelaars met parelmoeren of ivoren bijtstukjes. Ze zijn prachtig en uiterst weinig zijn ervan overgebleven. Enkele jaren geleden organiseerde het Zilvermuseum in Antwerpen er een hele tentoonstelling mee. Afbeeldingen en schilderijen, tekeningen en ontwerpen maar ook de 'real stuff' rammelaars in edelmetaal , mooi vesierd en met rinkelende belletjes.Uiteraard waren ze niet voor iedere burger weggelegd en enkel de kinderen van rijke mensen en kasteelbewoners werden er mee afgebeeld op schilderijen. Ik kan me ook moeilijk voorstellen dat ze er heel de dag mee rondliepen en er de hond mee achtervolgden of over de grond mee kropen onder de tafel! De ketting die er vaak mee afgebeeld werd, was weliswaar een beveiliging , maar dan nog, kleine deugenieten zijn van alle tijden en er waren zeker mini ingenieurs in de dop die de ketting van het kleinnood afhaalden!
We vonden er drie , allemaal uit dezelfde verzameling; een ring met een eikeltje, een ring met een balletje waar belletjes aanhangen en een balletje inzit, en dan de sjiekste en tevens de oudste, een rammelaar , die nog veel lawaai maakt met een mooi uitgewerkt fluitje, kleine ronde belletjes en tot slot een bijtstukje in parelmoer ...Als je het kleinnood uit de 19de eeuw vasthoudt denk je onwillekeurig aan het mini- mensje dat dit juweel om zijn nekje droeg  :maar de bedenking blijft: tandjes krijgen doet altijd pijn, zelfs al bijt je op een duur en prachtig juweeltje... 


09-08-2017 | Oysters in Whitstable

Als u in de regio van Canterbury komt en het is mooi weer, steek dan zeker even door naar Whitstable, een zeer geliefd en echt engels badstadje. Als het woord vakantie nog niet bestond dan werd het hier uitgevonden. Whitstable is een klein dorp recht aan de baai waar de Thames uitmondt in de zee, daardoor heeft het een milder zeeklimaat en is het een van de meest geliefde badplaatsjes bij de Engelse bevolking. We waren er eerder deze week op terugweg naar huis en lieten ons maar al te graag onderdompelen in de vrolijke sfeer van gekleurde winkeltjes met mooie snuisterijen en opvallend veel kledij en stofjes uit de jaren 50 en 60, zelfs de winkeljuffrouwen droegen hun lange haar in een huppelende paardenstaart en met ingesnoerde tailles, felrode lippen en een winkel in onvermengde kleuren , waanden we ons 'back in the sixties".Naast de kleine vrolijke winkeltjes, is Whitstable vooral bekend om zijn oesters, drie jaar verblijven de oesters in de baai alvorens ze opgevist worden en ze aan kraampjes op het strand in grote getale verorberd worden door de kuierende toeristen. We deden dus maar al te graag mee en eerlijk is eerlijk, ze waren echt lekker, zeker als beloning na twee dagen intensief antiek 'hunten' vonden we dat we dit echt wel verdiend hadden! Ze zien ons zeker nog terug in Whitstable want voorlopig gaan we nog wel door met antiek zoekn in Engeland!


01-08-2017 | Castle Combe

Deze dagen kan je er niet naast kijken in de westhoek wordt de eerste wereldoorlog en meer bepaald de slag bij Passendale herdacht. Voor de gelegenheid had de BBC een heel groots opgezet evenement voorzien op de markt in Ieper. Duizend medewerkers van de BBC alleen al waren aanwezig om alles in goede banen te leiden!
Het was een indrukwekkende evocatie waarin naast de mensen ook de dieren, meer bepaald de paarden die een rol speelden in de oorlog herdacht werden.
Een stuk theater uit The Warhorse werd opgevoerd ,waarbij een oorlogspaard en zijn eigenaar de hoofdrol kregen. Het deed ons terugdenken aan Castle Combe een klein dorp vlakbij Bath. Enkele jaren geleden draaide Steven Spielberg er de film Warhorse met hetzelfde thema.
Het dorpje is ons erg goed bekend, we gingen er een paar keer met onze antiekreizen naar toe en ondanks het feit dat het tot 'Het mooiste dorp van de UK' wedr uitgeroepen, vind je het in bijna geen enkele gids terug. Niet te verwonderen; het dorp is slechts één kleine straat met op het einde een overdekte wasplaats, twee pubs en een kasteel dat nu dienst doet als hotel. Het is er echt idyllisch, het hotel supergezellig en het kleine kerkje met zijn oude grafstenen in de tuin een onwezenlijk stil plekje op deze aarde. Als u in de buurt komt rij zeker even om,bovenaan het dorp is een parking en te voet ben je in tien minuten in het dorp, het is een impressie die u uw leven lang bijblijft en anders geven we u hierbij een voorsmaakje...
 


26-07-2017 | Howards End

Wil je nog eens een top Engelse kostuumfilm gaan bekijken, ga dan eens naar Howards End.
Een film van James Ivory , gebasserd op de roman van E. M. Foster. Ja hij schreef ook 'A Room with a view'  en ' A passage to India ', trouwens beiden verfilmd.
Maar Howards End is een top film, die na 25 jaar opnieuw uitgebracht is en opgepoetst werd in een digitale versie. Destijds kreeg de film 9 oscarnominaties, waarvan er ook drie echt uitgereikt werden. En verdiend;
Mooi blijft de film, een verhaal over het Engeland van het begin van de 20ste eeuw, waar een upper class familie moeite heeft zich aan te passen aan de moderne tijd.. Maar wij hadden vooral oog voor de prachtige decors, de Engelse landschappen, de mooie kostuums en de gedekte tafels. Voor de personages  werden niet de minsten uitgezocht : Anthony Hopkins, Emma Thompson, Vanessa Redgrave en Helena Bonham Carter.
Dus dit is puur genieten van een klassieke film. 


 

 

 
 
Wenst u op de hoogte te blijven van alle speciale verkopen en acties,
geef dan hier uw mail adres in :

E-mail : *
 

 
Bezoek ons op Facebook

De Zilveren Beer - Schilde
Engels Antiek
Turnhoutse baan 232
2970 Schilde
Tel 00 32 (0) 3 385 33 62
E-mail : info@dezilverenbeer.be
Open dinsdag tot zaterdag 11 tot 18

Webdesign : www.arteno.be