Graag delen we onze passie 


04-01-2018 | Januari is opruimmaand

We wensen iedereen een goed nieuwjaar en beginnen zelf met goede voornemens: alle kerstversiering gaat terug de kelder in en alle sterren mogen weg tot volgend jaar. Gelukkig hebben we Isabelle die supergoed georganiseerd is en ons helpt alles terug mooi per soort te verpakken en weg te bergen! het mag gezegd , onze kelder is al heel wat overzichtelijker geworden en zo vinden we zeker alles mooi terug over 11 maanden! Nu is het tijd voor iets fris; veel wit en blauw en frisse takken en bloemetjes...de sneeuwklokjes zijn onze favorieten ...Ik kan niet wachten om terug naar Engeland te gaan en ga ook dit jaar de eerste keer een kleine omweg maken; vlakbij Leeds castle, heb je Leeds dorp en rond het oude kerkje dat wat hoger ligt dan het kronkelend baantje is een schots en scheef gezakt kerkhof met oude stenen waartussen de sneeuwklokjes , en later de wilde paaslelietjes, hun gang mogen gaan , als plantenliefhebber kan je niet beter rusten ....


29-12-2017 | ​2018 en Hygge

Je hebt er waarschijnlijk in 2017 ook al van gehoord; Hygge is een 'levenshouding' die de Denen hoog in het vaandel dragen en die vooral in de koude wintermaanden belangrijk is. Het is eigenlijk een synoniem van gezellig, knus, knuffelen, warmte...
Kortom alles wat je in de winter doet onder een warm wollen schots dekentje met een lekkere tas thee...toeval of niet; wij hebben dat in huis in De Zilveren Beer, dus als je wil Hygge kom dan eens langs je voelt je al een beetje meer 'hygget' als je eens rondgesnuisterd hebt tussen al die gezellige voorwerpen in onze winkel....


19-12-2017 | Groen en rood , altijd kerst

Eenvoudig en mooi om mee te nemen in plaats van een boeket of uw tafel te versieren; een windlicht met kaars, wat mos eromheen en dan afwerken met wat veenbessen, rode appeltjes en wat goudgespoten vruchtjes. Binnen of buiten, altijd een blikvanger...herhaling is nog mooier.
Heb je geen tijd meer of geen inspiratie? Je kan ze bij ons kant en klaar kopen, als je wil zelfs in geschenkverpakking.Het is een boeket dat lang goed houdt en waar je geen omkijken naar hebt...Ideaal dus als geschenkje voor de gastvrouw of gastheer...


16-12-2017 | ​Nog op zoek naar een speciaal cadeautje?

Nog op zoek naar een speciaal cadeautje?
Zoek je nog iets voor een tuinierder? Moestuinieren is helemaal 'hip' . Wil je echt iets speciaals? We hebben enkele prenten uit de encyclopedie van Diderot en D'Alembert.Deze bestond uit 28 delen in Frankrijk gepubliceerd tussen 1751 en 1772. Denis Diderot en Jean d'Alembert waren de redacteuren.de prenten tonen heel ingenieuze systemen om optimaal te tuinieren en je kan er nog steeds iets van leren.


11-12-2017 | De kerstboom

De kerstboom voor de grote schuur is groot dit jaar , erg groot, gelukkig komt hij niet van ver want met zijn acht meter hoogte zat de helft in de auto, de rest hing erbuiten: de werkmannen die hem in de auto hielpen vroegen '....is dit voor verborgen camera? Madame....'. Nu nog lichtjes, slingers, linten en we zijn helemaal in kerstsfeer


10-12-2017 | Kaasplanken, de ideale opdienschotels

Veel volk te ontvangen?
Volgende week hebben we al een eerste kerst-event voor de boeg met veel volk, heel veel volk. Er worden minisandwiches met een glaasje uitgedeeld en wat kerststollen als zoetigheid achteraf....Om te serveren worden het dit jaar de grote ronde 'kaasplanken',geen kleine mandjes meer waar alle broodjes op elkaar liggen en waarvoor je drie keer terug moet naar de keuken om 'aan te vullen'.Veel broodjes naast elkaar mooi geschikt op de planken, dat wordt niet enkel praktisch maar ook heel mooi...

 


09-12-2017 | The bishop

Een hartverwarmende drankje van hoofdzakelijk warme porto met veel suiker, dat al sinds de 18 de eeuw gedronken werd op feestelijke koude winteravonden. Wij hebben er een hedendaagse draai aan gegeven:
neem één fles porto van 75 cl, een liter appelsap ongezoet en liefst biologisch ( die smaakt iets zuurder, één onbespoten sinaasappel ( als je die niet vindt kan je een gewone sinaasappel onder warm stromend water en met een hard borsteltje schoonboenen) een twintigtal kruidnagels. Steek de kruidnagels in de appelsien, snijd ze in acht stukken, meng de porto met het appelsap en leg de sinaasappel hierin en verwarm tot net onder het kookpunt. Laat een kwartiertje staan en warm dan terug even op. Haal de sinaasappel eruit en schenk de bishop warm in wijnglaasjes.Het fruitsap maakt het geheel minder alcoholisch om het extra feestelijk te maken of na een winterse wandeling voeg je er nog wat rozijntjes aan toe en wat amandelschilfers


09-12-2017 | decoratie met kruidnagel en sinaasappel

De combinatie van kruidnagel en sinaasappel geeft een heerlijke kerstgeur, en heel makkelijk zelf te maken. Neem een sinaasappel of een mandarijn, liefst met dunne schil; Steek er kruidnagels in in een patroon dat je mooi vindt. Variatie is hier de boodschap; Als je de vrucht helemaal vol steekt in kaneel rolt en dan in een donker papier wikkelt voor een tiental dagen blijft heel erg lang goed; De mijne zijn zeker 10 jaar oud en geuren nog steeds. Wil je enkel een leuke decoratie dan steek je er maar enkele kruidnagels in, de vrucht zal een weekje goed blijven maar ondertussen je huis wel heerlijk parfumeren; Meng de vruchten met goud gespoten noten, gouden kerstballetjes en klaar is je decoratie. Een variant hierop is de halve sinaasappel waarin je een kaars gesmolten hebt; Op de rand steek je ook kruidnagels.Begin met je sinaasappel te persen, lepel de rest van de velletjes eruit, steek de rand vol met kruidnagels. Smelt enkele oude kaarsstompjes in een confituurbokaaltje in de oven aan 90 graden. Om morsen te voorkomen, plaats je het geheel in een vuurvast schoteltje bekleed met aluminiumfolie. De wiekjes en onreinheden zakken automatisch naar beneden in het gesmolten kaarsvet. Je kan een nieuw wiekje gebruiken, maar gemakkelijker is een dun restje kaars van ongeveer 6 cm te gebruiken ;hou dit in het sinaasappelkuipje en giet het kuipje voor de helft vol met gesmolten kaarsvet. Laat dit eerst uitharden. Je hebt nu een kaars die middenin een 'gestold plasje' kaarsvet recht staat. Vul verder aan met gesmolten kaarsvet en om wat extra geur toe te voegen strooi je in het kaarsvet wat kruidnagel- of kaneelpoeder, roeren is niet nodig , het mengt vanzelf. Alles laten uitharden en mocht er nog een stuk van je 'wiekkaars' uitsteken boven je kaarsvet- oppervlak,dan rest enkel nog je kaars even te laten branden tot het uitstekend stuk van de wiekkaars opgebrand is. Je kaars is klaar om heerlijk te geuren tijdens de kerstdagen!


03-12-2017 | Kijken naar Downtown Abbey maar dan echt

Er is een serie op BBC die ik maar al te graag opneem om later rustig te bekijken: Mary Berry Stately Houses. Mary is de presentatrice van 'the Bakeoff' het programma dat we bij ons kennen als ' de beste bakker van Vlaanderen'.
Mary is echter heel bekend in de UK voor haar historische recepten, ze heeft ook een eigen bak-producten-lijn, en ik moet toegeven , haar roasting-tin of bakplaat die ik in een brits grootwarenhuis kocht, is niet slecht. Maar wat je nu kan volgen op bbc is echt wel leuk. Mary gaat elke week op bezoek in een 'Stately house' , dus een erg grote doening, waar ze met de eigenaars praat over wat er vroeger in het huis gebeurde en wat ze er nu mee aanvangen om de hoge onderhoudskosten wat te verlichten. Uiteraard komt er ook wat koken en eten te pas aan het programma en dan steekt Mary de handen uit de mouwen met een traditioneel engelse recept. Deze week was Highclere castle aan de beurt, beter bekend als Downton Abbey. Ze praat er met Lady Fiona Carnaveron, leert hoe het hele kasteel draaiend wordt gehouden, neemt een kijkje in de moderne keuken van het kasteel en ziet hoe de jonge jachthonden ongelooflijk gedisciplineerd opgevoed worden om eenden en ander wild op de jachtweekends terug te brengen. Uiteindelijk maakt ze enkele gerechten in de keuken klaar en schuift mee aan aan een galadiner waar gasten van allerlei slag aanschuiven! Zelfs als u de serie Downton Abbey niet volgde, loont het de moeite om te zien hoe dergelijke' firma's' de 21ste eeuw overleven en als u niet van het scherm weg te slaan was tijdens Downton, loont het zeker de moeite om het huis in zijn echte functie te bekijken.
MaandagOCHTEND om 8 uur engelse tijd dus onze tijd 9 uur wordt het programma heruitgezonden op BBC 2, zet uw recorder klaar of neem voor één keer het ontbijt voor de tv, u zal het zich niet beklagen!


01-12-2017 | ​Inspiratie ...

Nog geen idee wat je dit jaar weer cadeau geeft? Wij hebben weer veel ideetjes, waarom bv geen mooi tafelkleedje of een set servietten, al vanaf 35 euro heb je een zomers tafelkleed, wil je linnen dan vind je zeker een mooie kleur tussen onze nieuwe collectie, of bent u toch eerder voor uniek en oud? Onze ruwe noordzeeblauwe en koffieboonbruine tafelkleden met grote afmetingen zijn dan echt iets voor u, en zoekt u geen cadeautjes?U Vindt zeker ook iets voor uzelf !


30-11-2017 | Een kerstmenu om 'U' tegen te zeggen

In Engeland vonden we een verzameling oude kaarten en daarbij zaten twee menu kaarten van 1904 voor een uitgelezen diner in Mersey Bank in Manchester. Het menu is fraai versierd met een landelijk geklede dame of andere allegorische figuren die zeker niet tot het landbouwerstype horen. Maar wat nog meer opvalt is het menu dat men die avond zou eten en dat in -slecht- Frans was opgesteld.Al in de eerste zin Huitres au naturel a la citron ( au citron zou juister zijn) zie je dat de Franse vertaling enkel dient om het menu nog meer aanzien te geven en de gasten te impressioneren ( om het dan ook met een frans woord te zeggen). Maar wat een menu!
Na de oesters volgden twee soepen waarvan één met schildpad, een soep waar je nu de hele groene partij voor aan je voordeur zou krijgen! Dan aspergesroomsoep, erna wat zalm, Blanchailles op zijn duivels, ik heb het ook moeten opzoeken maar het zouden jonge ansjovissen of sardines moeten zijn..
Erna volgen nog kalfszwezerik, kwartels,lam,kalkoen,tong . Vervolgens de 'Rots', waarschijnlijk bedoelden ze Rotis of gebraad ;patrijs,eend sinaasappelsla en dan alle zoetigheden; en gek genoeg nadien nog eens eitjes van de pluviervogels ( een soort kwartel) in aspic, om af te sluiten met ijs en nog eens 'dessert' wat blijkbaar nog iets anders was dan de 'sucrés' of zoetigheden ervoor!
Het deed me denken aan de film 'Babettes fest' waar een franse kokkin voor een zeer strenge kleine geloofs-gemeenschap een feestmaaltijd klaarmaakt met het geld dat ze in een loterij wint...Op het einde van de maaltijd is iedereen wat liever voor elkaar en wordt er echt gefeest, maar zonder zo'n 20 gangen menu wordt het ook best gezellig!


27-11-2017 | Wij haalden de sterren uit de hemel!

Het is weer zover, na een hele week hard zwoegen en alle hens aan dek, deden we vrijdag de deuren open voor onze kerstdagen. GEVEN MAAKT GELUKKIG ! is het moto dit jaar en zeker in deze maanden van overvloed word je van geven echt blij!
Wij delen graag onze kennis en laten u graag genieten van al dat moois! Met een portootje en wat stilton, wat kaarsjes en mooie kerstversiering, wordt u zeker blij en wij dus ook!
 


27-11-2017 | Stella stelt het goed

De nieuwste huisgenoot in Vremde, Stella de kleine Jack Russell, stelt het erg goed. Onze Ster of Stella- is goede maatjes met Jules en het is vertederend om te zien hoe goed hij voor haar zorgt en haar beschermt! Nog een beetje geduld en ze zal met een schots geruit strikje wel eens meekomen naar Schilde, en hier geldt dan; enkel kijken -niet kopen.... Niet moeilijk te begrijpen dat veel mensen verleid worden om zo'n schattige pup in huis te halen...maar daarin moeten we de engelsen bijtreden: rond deze tijd zie je op de achterruit van auto's heel vaak de sticker; 'A dog is not just for Christmas.....'


20-11-2017 | Kerstkaarten

Als half-engelsen, kunnen we echt niet achterblijven; de engelsen zijn de grootste 'kaartenverzenders 'ter wereld . Ieder dorp iets groter dan een voorschoot heeft een 'papershop' met een uitgebreide keuze aan wenskaarten en  zeg nu zelf wat doet er meer glimlachen dan een mooi kaartje van iemand waar u lang niet van hoorde? Wij zorgen dit najaar voor de mooie kaarten, zorgt u voor de bestemmeling?


17-11-2017 | ​70 jaar wie doet beter?

70 jaar wie doet beter?
De queen en prins Philip zijn over drie dagen ,20 november, 70 jaar getrouwd en dat is toch wel een grote uitzondering! Wat er ook van gezegd wordt ze zien er allebei nog kranig uit. In het koningshuis wordt dit privé gevierd, de rest van Engeland mag thuis een glaasje champagne drinken op hun nog steeds regerende monarch. 
Charles is ondertussen de eerste kroonprins die aan de leeftijd van 69 jaar! , ( een leeftijd waarbij een normale persoon al met pensioen is) nog aan zijn carrière moet beginnen, of het er ooit nog van komt is maar de vraag, het zal volledig van zijn moeder afhangen, elk jaar-en nu dus ook- fluistert heel de UK dat ze aan de voorbereiding van haar machtsoverdracht begint... enkel zij zal het ons laten weten. Cheers mum wij drinken er ook een glaasje op!


12-11-2017 | ​Daar komen de feesten

Deze en vorige week waren we in Engeland, de eerste week zag alles oranje en zwart van de halloween gekte. De Sint geraakt blijkbaar niet over het kanaal en vorige week was alles al in kerstsfeer versierd.Maar op 5 november hebben ze Guy Fawkes night met overal vuurwerk en grote brandstapels hoger dan huizen!,aan de rand van de dorpen, echt de moeite om eens mee te maken. 
Wij logeerden ooit in een klein dorp en de lady van de B&B was zo vriendelijk ons erop te wijzen dat we moesten reserveren in een plaatselijke pub. Dat was iets wat we nooit deden en we dachten dat het dus wel wat overdreven was , maar lieten haar toch een plaatsje in 'The cat' voor ons houden anders geraakten we volgens haar zeggen niet binnen...Groot was dus onze verwondering toen er in het slaperig dorp tegen valavond plots honderden, echt honderden kinderen met zelfgemaakte lantaarns en vuurvlammetjes erin, in een grote stoet door het dorp trokken, naar 'the Green', een groot veld buiten het dorp gelegen waar een immense brandstapel stond. Toen de eersten aankwamen moesten de laatste kinderen nog vertrekken uit het dorp, en alle ouders, grootouders, vrienden liepen mee, allemaal lichtjes die door het niet verlichte landschap trokken, we waanden ons 100 jaar terug! En ja hoor de brandstapel werd onder luid gejuich aangestoken, de plaatselijke brandweer was overal in de buurt en als alles na een dik uur bijna uitgebrand was, keerden the villagers terug naar het dorp. Onze gereserveerde plaatsen in de pub waren dus echt niet overdreven, we kregen een mooi plaatsje en zagen na ons heel wat gezelschappen teleurgesteld verderzoeken...
De Sint heeft bij ons succes maar aan de populariteit van de Engelse dorpsfeesten kan hij nog een punt zuigen!


04-11-2017 | Superzacht!

De nieuwe dekens vallen bij iedereen in de smaak , 'Feline' heeft blijkbaar de zachtste en warmste plaats in huis gevonden...met dit weer komen de schotse wollen dekens van De Zilveren Beer echt van pas!


03-11-2017 | ​Een beetje Zuid Italie in Schilde

Al enkele jaren proberen we ook buiten Engeland op zoek te gaan naar mooie voorwerpen. We raakten dus helemaal in de ban van Zuid Italiaans aardewerk uit de late 19de eeuw.
Eenvoudig , cremekleurig en vooral heel charmant en bruikbaar. In Italie kregen we van Francesco, een verwoed verzamelaar de kleine geschiedenis uitgelegd. De hoge potten waren gebruikt om ansjovis in zout op te leggen, ook gedroogde tomaten, olijven en andere etenswaren werden in de cremekleurige terracotta potten gestapeld, afgesloten met een laagje olie en bovenaan een deksel dat in de meeste gevallen de tand des tijds niet overleefde...De grote schotels stonden tijdens de maaltijd in het midden van de tafel en eenieder at met een lepel uit dezelfde schotel, zijn 'nonno' of grootvader, had het allemaal nog meegemaakt.
We zagen ze zelf in heel strakke interieurs en ook in country houses, overal erg mooi en als Francesco ons met niet weinig trots zei dat zijn potten zelfs in Barabara Streisand haar interieur beland waren, was dit voor hem een bonus die ons in zijn ogen onmiddellijk over de streep moest halen....La Streisand of niet, we waren toch al van plan om ze te kopen en vorige week kwam een hele lading toe in Schilde, eentje staat in de keuken van de hoeve in Vremde met al mijn houten lepels er in en toen ik risotto maakte gisterenavond en een houten lepel uit mijn mooie pot haalde kwam Zuid Italie weer een beetje dichterbij..


28-10-2017 | ​Tafeltje dekje

De winkel is een plaatje, in een zestal verschillende stijlen dekten we tafels. En wat ons zelf meer en meer zint is de combinatie van oude en nieuwe voorwerpen: Neem nu het nieuwe servies Abesses, wit met een klein grijs randje, Wij combineerden het met een schotse ruit, enkele eikeldopjes, wat mos en witte heide. Leg er bestek bij met hoorn accenten en je 'wild'tafel heeft er ineens een pak charme bij!
Voor het oude servies in blauw en wit, stempelden we kleine naamkaartjes en beschilderden we eikenbladeren met goudverf, met een eenvoudig naturel koordje knoopten we de servetten, het gouden blad kreeg zijn rappel in het subtiele gouden randje van het servies, aangevuld met het zilveren bestek heb je een echte feesttafel in geen tijd. De rest van de gouden bladeren hingen we in een takkenkrans samen met enkele veren.
En nu een lekker wijntje en genieten van al dat moois!


28-10-2017 | ​De laatste zomer kleuren

De nieuwste collectie tafelkleden uit Litouwen heeft prachtige kleuren, een heel mooie hoogzomerkleur is curry of eerder kurkuma, een prachtig warm geel dat samen met de bruine herfstbladeren en wat gele sierappeltjes een prachtig effect heeft. En mocht u het iets te fel vinden, dit wordt zeker in de zomer een prachtige zomertafel, de zon krijgt u er gratis bij...


23-10-2017 | ​Feesttafels

Om in de sfeer van Halloween te blijven hier een supergemakkelijk en eyecatching ideetje; Neem enkele harde grote peren ( of appels) belangrijk is dat ze goed hard zijn! Koop een spuitbus met zwarte verf of neem een dikke kwast en verfpot met zwarte verf, schilder je peer. Als alles droog is, knoop je een lintje rond het steeltje en maak er met een schaar krulletjes zodat je gekrulde haren krijgt, neem oranje of zwart als je in de Halloweenkleuren wil blijven.
Zoek in je kerstversiering twee zilveren miniballetjes, die op een ijzerdraadje zijn ideaal, en prik ze als twee oogjes in je peer. (In veel winkels vind je nu al kerstversiering )Met een witte correctiestift , type tippex, teken je een rij tanden en neusje op de zwarte peer....en klaar zijn je griezelmannen.
Je kan ze presenteren op een glas of zoals wij deden op een taartschotel en een mosbedje en rondomhangend zwarte ijspegels
Ter afwisseling kan je ook nog wat wilde kastanjes een gezichtje geven, effect verzekerd!


21-10-2017 | Feestelijk ontvangen

Tijd voor vrienden en familie.
van donderdag 26 tot zaterdag 28 oktober in onze winkel te Schilde.
Nu de herfst deze week echt begonnen is zijn we volop aan het brainstormen over de decoraties die we gaan maken voor de volgende week. Een goed begin is alvast er op uit te trekken en te verzamelen wat de natuur zo maar gratis en voor niets aanbiedt. Het gevallen blad, kastanjes, zeer overvloedig dit jaar , kleine pompoentjes, bessen, de eerste rozenbottels, mos ...noem maar op. 
Een feestelijke herfsttafel, een jachttafel met Schotse ruit, een spooky Halloween tafel en zelfs eentje voor de ochtend van 6 december, staan vanaf donderdag in de winkel gedekt
En om het feest compleet te maken geven we - 20 % op zilveren en verzilverde plateeau's tijdens deze drie dagen. 
Kom zeker even kijken voor inspiratie, en begin maar met verzamelen. 
Alvast een eerste tip : zorg voor overvloedig materiaal, drie pompoentjes geven geen effect, en voor een krans van bladeren heb je er heel veel nodig...

 


19-10-2017 | Over echte en andere honden

Geen engelsman die niet graag honden ziet...En wie bij de hond slaapt krijgt zijn vlooien of in dit geval zijn voorkeuren en zo hebben we Jules na de opendeurdagen verwend en is er vanaf nu een hondje bij. 'Stella', de Italiaanse ster van het huis, is een ruwharig jack russeltje en ondanks haar jonge leeftijd, 10 weken, met heel goeie manieren en allerschattigst. Ze komen erg goed overeen. Ze kan eigenlijk al alleen thuis blijven maar nu en dan zal ze meekomen naar Schilde om de keuken en het tuintje wat leven in te blazen!Gisteren liep ze binnen en buiten en had al snel door dat ze tot aan de keuekndeur mocht komen maar niet IN de winkel! 
Je kan al raden waarom het een jack russel geworden is, als je in Engeland rondloopt is denk ik één op drie honden een jack en zo'n fluffy ruwharige heeft iets extra schattig
Ik heb nog eens snel de kleine antieke hondjes in de winkel geteld en ja hoor, van de 12 miniversies die we momenteel hebben zijn er 6 terriers bij...


07-10-2017 | opendeur 2017

Komt u ook kijken?


29-09-2017 | Nu wordt het spannend

Als u vandaag of morgen in de winkel komt lijkt het eerder een verhuisfirma met al de dozen in het rond! De laatste bestellingen van dekens, nieuwe serviezen en tafelkleden zijn toegekomen en daarenboven gingen we deze week naar Engeland om al het zilver en gerestaureerde meubels op te halen!
Ondertussen is het brainstormen met mezelf; hoe decoreren we dit jaar? Als je rondom je heen kijkt is het echt moeilijk kiezen,in de najaarszon zet alles nog eens zijn beste beentje voor... In Engeland zagen we enkele erg mooie versieringen met kruiden en wilde bloemen en de kleine sierappeltjes roepen om geplukt te worden...Gelukkig valt er veel te decoreren en met al die oude serviezen en zilverwerk  ( er zijn twee prachtige mandjes mee teruggekomen van onze verzilveraar) wordt het een feest! Maar om dat te beoordelen komt u best zelf eens langs op de opendeurdagen!


22-09-2017 | Nieuw en oud linnen

Wij houden van mooi textiel. Sinds een tweetal jaren kopen we oud textiel aan. De charme van een geborduurd handdoekje of een wit gesteven serviette is onweerstaanbaar. Natuurlijk moet je opletten voor beschadigingen want textiel is verslijtbaar. Maar toch, sommige stukken zijn nooit gebruikt en linnen en vlas zijn erg sterk. Het oude linnen laten we op een natuurlijke manier kleuren in noordzee blauw en koffieboon bruin. We staan er altijd van versteld hoe mooi dit matcht met  oude serviezen. 
Linnen lopers met een rode of blauwe streep , oorspronkelijk gebruikt als strijkdoeken, liggen erg mooi op een keukentafel en de gestreepte place matjes gemaakt van oud katoen vrolijken je ontbijt op. 
Omdat we niet alle maten vonden in oud textiel zijn we op zoek gegaan naar weverijen. Uiteindelijk is onze keuze, na keuring van heel wat stalen en kleuren, gevallen op twee kleinere weverijen. 
Katoenen tafelkleedjes in kleine ruitjes uit de UK of effen linnen uit Litouwen vullen nu onze collectie aan. Tijdloos mooi. Ons linnen uit Litouwen is nog niet gearriveerd maar de mooie kleuren op staal waren veelbelovend, dus nog even afwachten...


19-09-2017 | ​Nog één keertje naar Engeland

Toch nog voor de opendeurdagen, het begint nu echt te korten. Het zilverwerk dat we de voorbije keren kochten hebben we in Engeland opnieuw laten verzilveren en het staat klaar en kan opgehaald bij onze engelse zilversmid, een echte vakman, ik ben benieuwd hoe de stukken er uit zien, en glim zelf een beetje van trots als hij ons complimenteert met de mooie stukken die we vonden. Gelukkig maakt hij er terug juweeltjes van, want soms hebben ze het hard te verduren gehad en zit er nauwelijks nog zilver op.
Vorige week werden ook de nieuwe dekens geleverd, onze tafelkleden zijn onderweg, de nieuwe serviezen aangevuld en we kregen de belofte dat de nieuwe collectie linnen tafelkleden op tijd recht uit Litouwen geleverd zal zijn, nu nog wat extra blikvangers in Engeland uitzoeken. Ik kreeg al enkele foto's door van mooie kleine meubeltjes- maar je moet ze zien in real life, een foto zegt echt nog niet alles...
En vanmiddag nog kleine sierpompoenen uithalen bij mijn kweker, de minipeertjes heb ik vanmorgen al verzameld , altijd even zoeken wat er voorhanden is, even een decoratie uitproberen en dan vermenigvuldigen, herhalen is de boodschap.
We geraken al helemaal in de juiste stemming


12-09-2017 | Herfst en opendeur in aantocht

Het is nog wel een drietal weken maar wij zijn al volop aan het plannen voor de opendeurdagen in de boerderij in Vremde. Deze week begint de herfst en dat is al duidelijk aan de natuur, het gras blijft langer nat 's morgens en de zon heeft een heel andere kleur, om van de bladeren nog maar te zwijgen. Voor onze winkel betekent dat in rechte lijn naar Vremde naar de opendeurdagen. Het is elk jaar een hele organisatie, alles inpakken, de meubels allemaal nog eens nachecken en in de was zetten waar nodig en alle serviesjes nog eens grondig wassen. Het grootste werk is misschien wel het poetsen van het zilver, het lijken wel andere voorwerpen als ze mooi opgeblonken zijn en Isabelle , onze medewerkster, heeft er een punt van eer van gemaakt alles zal blinken en inderdaad zelfs met dit donker weer zie je duidelijk het verschil!
Ik kan niet wachten om alles uit te stallen en te versieren, in de boerderij komt alles toch wel echt mooi tot zijn recht...


07-09-2017 | Hop ,hop ,hop....

Toen we vorige week door Kent reden op weg naar het noorden spotten we enkele 'oast houses '. Ja die ronde torens met conisch dak en geknakte schoorsteen. In Kent kan je er niet naast kijken, het is typisch Brits erfgoed. Toen in de 16e eeuw hop werd toegevoegd aan het Engelse bier voor de bittere toets begon in Kent de hoppeteelt. De lokale bierbrouwers deden het erg goed en in Londen steeg de vraag naar hop. Opgeslagen hop gaat echter vrij snel rotten en dus inventief als de mens is vond men de hopdrogerijen uit. 
Onderaan in de ronde toren werd een vuur gemaakt, de stoom en hete lucht droogde hop die erboven op een geperforeerde vloer lag. Nadien koelde men de hop af en klaar was de hop voor vervoer en een lekker bittertje in het glas. Trouwens als je in een pub een pint of half a pint bestelt van de tap wordt het glas tot aan de boord gevuld, dus geen schuim. A pint is tenslotte a pint .
De oast houses zijn al lang met pensioen, maar blijven met hun opvallende verschijning onlosmakelijk verbonden met de countryside in Kent. Ga zelf maar eens kijken, en als je het wat uitzoekt...in sommige kan je logeren.


25-08-2017 | tomatentaart

Ze zijn nu op hun best, de zomertomaten. Daarom deze hartige taart die je in een wip maakt.
Rol bladerdeeg op bakpapier uit in een ovenschotel en druk goed aan. Snijd tomaten in plakjes van 1 cm, gebruik verschillende soorten, zoals romatomaten die niet te veel vocht verliezen, maar ook halve kersttomaatjes , wissel maar af en voeg een handvol zwarte olijven toe. Strooi er zuiderse kruiden over zoals tijm en rozemarijn of wat je vindt in je kruidenrek en wat peper en grof zout. Giet een flinke scheut olijfolie over je taart. Verwarm de oven op 180 graden . Zet de taart er gedurende een 30 tal minuten in de oven.
Strooi er basilicum over na het bakken. Wil je het als volledige maaltijd dan kan je er ook nog wat geitenkaas over verdelen .
Zeg nu zelf, meer moet dat niet zijn...


23-08-2017 | ​Een Chippendale in mijn keuken

Ik ben al jaren verzamelaar van blauw-witte potjes voor op mijn keukenaanrecht. Superhandig voor klein 'necessaires', een handencrème als ik de hele dag in de tuin gewroet heb, een potje voor ringen in te leggen als ik een heleboel groenten moet schoonmaken, een bakje, vroeger om 'scheermessen' in te leggen en nu de bewaarplaats voor oorbellen waar na een uitje té spannende oorclipsen in belanden...
Nu en dan worden ze eens opgefrist en helemaal terug gewassen en deze week keek ik eens beter en onderaan een van die potjes bleek ik over een Chippendale in mijn keuken te beschikken! Een blauw-witte en niet zo gespierd als die andere Chippendales, maar ik heb hem zeker even graag in mijn keuken, hij klaagt niet, vraagt geen eten of drinken en bewaart geduldig mijn armbandjes zonder klagen en bovenal ik zie hem graag, hij mag blijven...


23-08-2017 | Een chippendale tussen mijn andere potjes op het aanrecht




16-08-2017 | Verwende kindjes

t Is vakantie en dan worden de kinderen extra in de watten gelegd; een pretpark, gaan spelen bij vriendjes, logeren bij de oma...Kinderen verwennen is van alle tijden; vorige week in Engeland hebben we daar maar eens te meer het mooie bewijs van gevonden; kinderrammelaars met fopspeen! Niet zomaar een plastieken tutter, nee zilveren rammelaars met parelmoeren of ivoren bijtstukjes. Ze zijn prachtig en uiterst weinig zijn ervan overgebleven. Enkele jaren geleden organiseerde het Zilvermuseum in Antwerpen er een hele tentoonstelling mee. Afbeeldingen en schilderijen, tekeningen en ontwerpen maar ook de 'real stuff' rammelaars in edelmetaal , mooi vesierd en met rinkelende belletjes.Uiteraard waren ze niet voor iedere burger weggelegd en enkel de kinderen van rijke mensen en kasteelbewoners werden er mee afgebeeld op schilderijen. Ik kan me ook moeilijk voorstellen dat ze er heel de dag mee rondliepen en er de hond mee achtervolgden of over de grond mee kropen onder de tafel! De ketting die er vaak mee afgebeeld werd, was weliswaar een beveiliging , maar dan nog, kleine deugenieten zijn van alle tijden en er waren zeker mini ingenieurs in de dop die de ketting van het kleinnood afhaalden!
We vonden er drie , allemaal uit dezelfde verzameling; een ring met een eikeltje, een ring met een balletje waar belletjes aanhangen en een balletje inzit, en dan de sjiekste en tevens de oudste, een rammelaar , die nog veel lawaai maakt met een mooi uitgewerkt fluitje, kleine ronde belletjes en tot slot een bijtstukje in parelmoer ...Als je het kleinnood uit de 19de eeuw vasthoudt denk je onwillekeurig aan het mini- mensje dat dit juweel om zijn nekje droeg  :maar de bedenking blijft: tandjes krijgen doet altijd pijn, zelfs al bijt je op een duur en prachtig juweeltje... 


09-08-2017 | Oysters in Whitstable

Als u in de regio van Canterbury komt en het is mooi weer, steek dan zeker even door naar Whitstable, een zeer geliefd en echt engels badstadje. Als het woord vakantie nog niet bestond dan werd het hier uitgevonden. Whitstable is een klein dorp recht aan de baai waar de Thames uitmondt in de zee, daardoor heeft het een milder zeeklimaat en is het een van de meest geliefde badplaatsjes bij de Engelse bevolking. We waren er eerder deze week op terugweg naar huis en lieten ons maar al te graag onderdompelen in de vrolijke sfeer van gekleurde winkeltjes met mooie snuisterijen en opvallend veel kledij en stofjes uit de jaren 50 en 60, zelfs de winkeljuffrouwen droegen hun lange haar in een huppelende paardenstaart en met ingesnoerde tailles, felrode lippen en een winkel in onvermengde kleuren , waanden we ons 'back in the sixties".Naast de kleine vrolijke winkeltjes, is Whitstable vooral bekend om zijn oesters, drie jaar verblijven de oesters in de baai alvorens ze opgevist worden en ze aan kraampjes op het strand in grote getale verorberd worden door de kuierende toeristen. We deden dus maar al te graag mee en eerlijk is eerlijk, ze waren echt lekker, zeker als beloning na twee dagen intensief antiek 'hunten' vonden we dat we dit echt wel verdiend hadden! Ze zien ons zeker nog terug in Whitstable want voorlopig gaan we nog wel door met antiek zoekn in Engeland!


01-08-2017 | Castle Combe

Deze dagen kan je er niet naast kijken in de westhoek wordt de eerste wereldoorlog en meer bepaald de slag bij Passendale herdacht. Voor de gelegenheid had de BBC een heel groots opgezet evenement voorzien op de markt in Ieper. Duizend medewerkers van de BBC alleen al waren aanwezig om alles in goede banen te leiden!
Het was een indrukwekkende evocatie waarin naast de mensen ook de dieren, meer bepaald de paarden die een rol speelden in de oorlog herdacht werden.
Een stuk theater uit The Warhorse werd opgevoerd ,waarbij een oorlogspaard en zijn eigenaar de hoofdrol kregen. Het deed ons terugdenken aan Castle Combe een klein dorp vlakbij Bath. Enkele jaren geleden draaide Steven Spielberg er de film Warhorse met hetzelfde thema.
Het dorpje is ons erg goed bekend, we gingen er een paar keer met onze antiekreizen naar toe en ondanks het feit dat het tot 'Het mooiste dorp van de UK' wedr uitgeroepen, vind je het in bijna geen enkele gids terug. Niet te verwonderen; het dorp is slechts één kleine straat met op het einde een overdekte wasplaats, twee pubs en een kasteel dat nu dienst doet als hotel. Het is er echt idyllisch, het hotel supergezellig en het kleine kerkje met zijn oude grafstenen in de tuin een onwezenlijk stil plekje op deze aarde. Als u in de buurt komt rij zeker even om,bovenaan het dorp is een parking en te voet ben je in tien minuten in het dorp, het is een impressie die u uw leven lang bijblijft en anders geven we u hierbij een voorsmaakje...
 


26-07-2017 | Howards End

Wil je nog eens een top Engelse kostuumfilm gaan bekijken, ga dan eens naar Howards End.
Een film van James Ivory , gebasserd op de roman van E. M. Foster. Ja hij schreef ook 'A Room with a view'  en ' A passage to India ', trouwens beiden verfilmd.
Maar Howards End is een top film, die na 25 jaar opnieuw uitgebracht is en opgepoetst werd in een digitale versie. Destijds kreeg de film 9 oscarnominaties, waarvan er ook drie echt uitgereikt werden. En verdiend;
Mooi blijft de film, een verhaal over het Engeland van het begin van de 20ste eeuw, waar een upper class familie moeite heeft zich aan te passen aan de moderne tijd.. Maar wij hadden vooral oog voor de prachtige decors, de Engelse landschappen, de mooie kostuums en de gedekte tafels. Voor de personages  werden niet de minsten uitgezocht : Anthony Hopkins, Emma Thompson, Vanessa Redgrave en Helena Bonham Carter.
Dus dit is puur genieten van een klassieke film. 


13-07-2017 | vakantie

Het voorwerp in onze winkel dat onmiddellijk doet dromen van vakantie zijn de modelzeilbootjes van het merk Star. Uiterst charmant en kleurrijk, en met een verhaal.  De firma produceerde modelzeilbootjes vanaf WO I en deden dit 70 jaar lang. De bootjes zijn erg decoratief en tot in detail afgewerkt. Ondertussen zijn de exemplaren die nog in redelijke staat zijn eerder schaars. Dat kan ook niet anders als ze door vele kinderhandjes gegaan zijn denkt u vast, maar heel wat bootjes waren bedoeld voor volwassen. Het was een fijn tijdverdrijf om op zondagnamiddagen op vijvers in de grote parken in Londen en Parijs de bootjes te laten zeilen. De firma stond erop een perfecte kwaliteit af te leveren en de bootjes dan ook ' zeewaardig ' te maken. Later zal de firma zelfs een label ' Guaranteed to sail 'op het dek aanbrengen. Ze kantelen niet om door hun verzwaarde romp, en dit in tegenstelling tot de chinese exemplaren die vanaf de jaren ' 60 onze markt overspoelen. Een echte ' Star ' herken je door een ster op het zeiltje of een sticker op de romp. 
Wij sluiten onze winkel van van 18 tot 22 juli voor vakantie , dus nog enkele dagen geduld, maar met de ' Stars ' komen we al helemaal in de juiste sfeer.


08-07-2017 | De Engelse Jeux de boules

'Bowl-game', het zegt u misschien niets maar u kent waarschijnlijk wel de zware houten ballen die wij als decoratieve objecten gebruiken maar die in Engeland tijdens de zomermaanden bovengehaald worden en op gladgeschoren gazons of speciale banen het voorwerp van een veelgespeeld spel zijn. Het zou ook niet anders kunnen dan dat de engelsen dit spel al sinds de 13de eeuw spelen en dat volgens hen het franse 'jeux de boules 'een variatie' hierop is, maw de engelsen waren eerst!
Het spel bestaat er in dat je houten ballen van elk ongeveer 1200 gr!! naar een 'Jack' of witte porseleinen bal moet spelen, zo dicht mogelijk erbij en niet zoals in Frankrijk gooien met de ballen, maar 'beschaafd' rollen.En vergis u niet, de bowl bal is niet rond, hij heeft één ronde en één wat afgeplatte kant en ook het gewicht ligt daardoor lichtjes uit evenwicht, kwestie dus van te berekenen hoe de afwijking zal zijn als je de bal naar de 'Jack' rolt. Om vroeger zware ballen te produceren, werden ze gedraaid uit Lignum Vitae, een tropische houtsoort die in water niet drijft. de bal kreeg een ivoren of benen of soms zelfs een parelmoeren inzetstukje en daarop kon de eigenaar zijn initialen laten graveren. Wij zien dit als decoratie, maar als u deze zomer in Engeland een fris groen veldje ziet , vergeet dan uw witte broek en truitje niet, want Bowling is een aristocratische sport en dat speel je niet op een zandstrand maar op 'the Green'. In West Vlaanderen bestaat er ook een gelijkaardig spel en daar noemt het gewoon kort en krachtig 'Bollen'...   


29-06-2017 | een koude soep voor warme dagen : sla soep met munt

Neen je leest het goed, geen warme soep voor koude dagen, maar nu eens omgekeerd.
Een frisse soep die in een wip gemaakt is. Stoof wat prei aan , voeg er een teentje look bij en een goede handvol ( diepvries ) erwtjes. Vul aan met water tot ongeveer 1.5 liter en laat koken, voeg meteen een bouillonblokje toe. 
En nu de sla. Je kan eender welke sla nemen, maar bij voorkeur een kropsla. Was en spoel de bladeren, ook de buitenste kan je deze keer gebruiken. Trek de blaadjes van een pepermuntplantje tot je twee goede handen vol hebt. Voeg sla en munt bij de soep, die je net onder het kookpunt brengt. Na een minuut of twee alles fijn mixen. Laat de soep goed afkoelen in de ijskast en serveer ze pas als ze ijskoud is.
Heerlijk als lunch op een warme dag of als aperitiefhapje met een kaaskoekje ( bijvoorbeeld een kaastwister ) , je gasten weten niet wat ze proeven. En voor wie zelf een moestuin heeft, ook de doorgeschoten sla is excellent voor deze soep. 
Je kan de erwtjes ook achterwege laten, dan heb je een dunnere soep.
Smakelijk, 


27-06-2017 | een goed bewaard geheim

wie deze zomer beslist de plas over te steken kunnen we een gouden tip geven. Stop bij Godinton house and gardens . Het ligt op een boogscheut van Dover, dus zelfs een uitstap voor één dagje is mogelijk en je krijgt onmidddellijk het Engeland gevoel als je daar uit de wagen stapt. Het huis is in 600 jaar nauwelijks veranderd, en de tuin heeft alles wat je je voorstelt bij een Engelse tuin. Een ommuurde groenten en bloementuin. Vijvers, wilde bordes, een rozentuin en alles prachtig onderhouden. Ze zijn daar gespecialiseerd in delphiniums . Eigenaardig genoeg maken ze weinig publiciteit en wij zijn zelf ook jaren aan de tuin voorbij gereden zonder hem op te merken. 
In het theehuis kan je een echte afternoon tea met scones, strawberry jam en clotted cream bestellen. Engelser dan dit wordt het niet meer. 


24-06-2017 | een dankbare zomerbloeier

Als er één plantje het zomergevoel oproept, dan krijgt de Oost Indische kers ( Tropaeolum majus ) de eerste prijs. Een super dankbaar plantje. Je koopt het tegenwoordig in bijna elk tuincentrum, een goede pot met zand en wat water meer heeft het niet nodig. Het groeit en bloeit overvloedig . Je vindt ze in alle variëteiten van diep geel over bleek  tot fel oranje. Het is een eenjarig plantje, maar onderschat hem niet.  De plant in de volle grond kan uitlopers hebben tot 3 meter, maar ook op een terras of een vensterbank doet de Oost Indische kers het erg goed.
 Ze staan mooi in een vaasje, maar wat meer is, je kan de bladeren en de bloemen ook eten. Ze hebben een pitttige bieslook smaak en fleuren je salades op. Was de bloemen erg voorzichtig en trek ze wat uit elkaar. De blaadjes kan je in stukjes snijden of als een slablad tussen een broodje leggen.  En voor de chefkoks onder ons : je kan de bladeren en de bloemen opvullen met een mousse of kruidenkaas.
Als je een flinke uitloper in een vaas zet met water dan wortelt die daar en heb je een hele zomer bloemen op je tafel. Daar wordt een mens vrolijk van .
Natuurlijk zijn er nog andere eetbare bloemen, zoals  bernagie ( borago officinalis ) het blauwe bloemetje op het bord. In de volksmand ook komkommerkruid genoemd. een eye catcher.Ook de paarse bloemetjes van bieslook kan je opeten. En als het oog tevreden is dan smaakt het des te beter.


22-06-2017 | Een koele dorstlesser

Bij dit warme weer is een fris drankje wel welkom. Onze favoriet is de gember citroen limonde. Rasp een dikke duim gember, pers er drie citroenen over en meng er ongeveer 4 eetlepes suiker door, je kan bruine, witte of honing gebruiken. Giet er een beetje kokend water over om de suiker op te lossen en laat afkoelen. dit is genoeg om aan te lengen met een liter koud plat of spuitwater. Een heerlijk frisse apero. Variaties hierop zijn een beetje gekneusde munt erdoor mengen of een geplet citroengras erin laten trekken. Zorg voor een mooie presentatie. Een kristallen  karaf met wat citroen, ijs en munt erbij laten het nog beter smaken. Maar voor wie weinig tijd heeft kan het nog simpeler, maak een ginger lemon tea, een rozenthee of kersenthee ( in de bokalen ) voeg suiker toe naar gelang je smaak en laat afkoelen.  Presenteer de ginger lemon thee met schijfjes citroen en takjes munt, knip wat rozenblaadjes in je rozenlimonade of hang een kers aan je koude kersenthee. ( en tussen haakjes als je geen goede thee vindt spring dan bij ons even binnen, wij hebben er van de Kew Gardens in Londen ) .
Tsjing tsijing


21-06-2017 | Een zomerse decoratie

Wil je je tafel een frisse toets geven in deze hete dagen, kies dan voor blauw.
Een super eenvoudige decoratie maakten we hier met een goed uitgewassen mosselschelp. En geef toe, dat hebben we allemaal wel eens in huis. Het parelmoer van de binnenkant van de schelp kleurt mooi met de  linnen blauwe serviet. Hier gingen we voor de bekoorlijke streepjes in oud linnen dat we op de kop konden tikken van een ter ziele gegaan textielfabriekje. Maak de schelp vast met een natuurlijke koord . Doe dit kruiselings over de schelp. Heel belangrijk is de kleur van je koord, ofwel kies je een kleur uit je serviet, zoals hier, ofwel voor een complementaire kleur: bij  een serviet met een rood streepje past erg mooi een groene koord. De gouden tip voor een eenvoudige tafeldecoratie is steeds maar herhalen binnen een kleur of thema. De glazen zijn blauw en ook de borden hebben een blauw randje. Zorg ervoor dat je decoratie eenvoudig blijft en niet te veel werk vraagt, anders geef je het na een keer al op. En nu aan tafel...
 


09-06-2017 | rozendagen in de Zilveren Beer

Op 8, 9 en 10 juni staat de winkel in het teken van de rozen. De rozenserviesjes worden in de kijker gezet, de rozenkaarsen branden en verspreiden een heerlijke geur en alle boeketten met rozen maken het geheel af.
De deelnemers aan de rozencursus konden gisteren rozen zien, ruiken en proeven! Het thema rozen is onuitputtelijk maar de tips over de mooiste "bloemschikroos" en hoe ze verwerken in een boeket of de best geurende roos en hoe ze gebruiken om rozensiroop te maken, enthousiasmeerden alle cursisten. ( kort knippen en veel water is alvast een goede tip als je ze in een bloemstuk wil verwerken )
Als je rozen bijna uitgebloeid zijn kan je de blaadjes gewoon in een mooi glazen schaaltje leggen, meng verschillende kleuren en je geniet nog enkele dagen langer van je rozen )
Juni is de rozenmaand bij uitstek. Als je zin hebt om je ook in het onderwerp te verdiepen of gewoon te genieten, is het nu het moment om naar rozendagen te gaan. Hieronder alvast een paar adressen:
♦ 10 - 11 juni van 9.30 tot 18.00 uur, rozendagen bij Casteels-rozen in Putte
   Grote kwekerij waar U zeer goede uitleg krijgt.
♦ 8 - 9 - 10 juni, tuindagen bij De Wilde in Zutphen (juist over de Nederlandse grens)
♦ 11 juni, 11 - 17.30 uur,  rozen in het Rivierenhof (Deurne)
   9000 m2 rozen, 320 variëteiten, veel standhouders, nieuwe rozen en allerlei accessoires, workshops en infostands.
♦ 9 - 30 juni, Jabbeke, kijktuin De Loverlij
♦ Lens rozen, Rudy en Ann Velle, de meest gerenomeerde rozenkwekers en kenners in België

We wensen je heel veel plezier tijdens de ontdekkingstocht in de wereld van de rozen.


 


09-06-2017 | rozen om op te eten, zo mooi en zo lekker

Je kan rozen bewonderen, je kan genieten van de bedwelmende geuren maar je kan rozen ook gebruiken om een subtiele smaak te geven aan koekjes of dessertjes of ze toevoegen aan spuitwater of schuimwijn voor die ultieme zomerse toets!
Hieronder een paar recepten om je gasten te verwennen.
♦ om rozensiroop te maken heb je nodig : 6  handvolle zeer geurende rozenblaadjes, 1,2 liter water en 500 gr suiker.
Zet alle rozenblaadjes onder water gedurende 24 uur (liefst in een glazen kom). Zeef het vocht en pers het laatste uit de rozenblaadjes. Voeg de suiker toe, verhit en laat 1 minuut koken. Giet in niet al te grote potjes die je sluit en onmiddellijk omgekeerd laat afkoelen.
Leng een beetje siroop aan met spuitwater en les je dorst met een verfrissende drank. In een glaasje witte wijn of schuimwijn geeft het een zalige, zonnige, zomerse toets!
♦ om rozengelei te maken ga je op dezelfde manier te werk als voor de rozensiroop. Alleen vervang je de suiker door geleersuiker.

Een origineel aperitiefhapje : een toastje met wat geitenkaas (chavroux bv), een beetje rozengelei en een paar versnipperde rozenblaadjes.
♦ om rozen-bloemenkoekjes te maken heb je nodig : 175 gr bloem, 120 gr boter, 50 gr suiker, 1 theelepel gedroogde lavendelbloempjes en 1 theelpel gedroogde en versnipperde rozenblaadjes. Alle ingredienten mengen en tussen 2 vellen bakpapier uitrollen tot 1/2cm. Vormpjes uitsnijden en 10 minuten bakken op 200C°
Heerlijk bij een kopje rozenthee of rozenlimonade natuurlijk!
 


09-06-2017 | Pierre de Ronsard

Deze roos met de naam van een bekende Franse dichter uit de Renaissance is een pracht van een bloem.
Wie kent trouwens niet zijn gedicht ode à Cassandre waarin de roos de hoofdrol speelt: 
Mignonne, allons voir si la rose
Qui ce matin avait déclose
Sa robe de pourpre au soleil,
A point perdu cette vesprée,
Les plis de sa robe pourprée,
Et son teint au vôtre pareil.


De struik kan tot 2 meter hoog worden en bloeit van juni tot de vorst met prachtige goedgevulde lichtroze rozen.
Heel vaak gebruikt voor boeketten. Eén minpuntje : weinig geur.

 


09-06-2017 | Abraham Darby

Abraham Darby is een roos gekweekt door David Austin. Hij wilde nieuwe rozen kweken met de kwaliteiten en de geuren van de oude rozenvariëteiten maar met de interessante eigenschappen van de nieuwe rozen zoals doorbloeiendheid
En dit is een pracht creatie : een mooie perzikkleurige goed gevulde bloem met een zeer frisse geur, die tot diep in de herfst bloeit.
De struik wordt tot 3 meter hoog. Soms is het steeltje wat te fijn om de bloem te kunnen dragen.


09-06-2017 | Rush

Rush is een Louis Lens roos. Ideaal voor boeketten, elke tak vormt een boeketje op zich!
Een doorbloeiende rozenstruik die tot 2 meter hoog wordt en in golven bloeit met trossen van kleine enkelvoudige roosjes.
Mooie kleuren : karmijnroze met in het centrum wit. 


09-06-2017 | Mme Isaac Pereire

Een Franse herbloeiende roos die tot 2 meter hoog wordt. 
Ze heeft rozerode tot lilakleurige bloemen met gekrulde bloemblaadjes . Het parfum is overheerlijk.
De topgeur maakt ze tot de ideale kandidaat voor rozensiroop.


09-06-2017 | Paul's Scarlet Climber

Deze klimroos wordt tot 4 meter hoog maar oogt soms een beetje slordig.
Hij bloeit uitbundig in juni met elegante halfgevulde karmijnrode bloemen, die in tros staan. Later op het seizoen kent hij een tweede bloei.
Kan goed gebruikt worden als snijbloem. Maar de bloei is overdadig . We hebben een struik in de winkel, een beetje rozenmest in de lente en elk jaar een prachtige waterval van rozen.

 


 

 

 
 
Wenst u op de hoogte te blijven van alle speciale verkopen en acties,
geef dan hier uw mail adres in :

E-mail : *
 

 
Bezoek ons op Facebook

De Zilveren Beer - Schilde
Engels Antiek
Turnhoutse baan 232
2970 Schilde
Tel 00 32 (0) 3 385 33 62
E-mail : info@dezilverenbeer.be
Open dinsdag tot zaterdag 11 tot 18

Webdesign : www.arteno.be